Yenilir yutulur laflar değil! 'May bir korkak'

Birleşik Krallık'ta genel seçimde yarışacak siyasiler, canlı yayınlanan tartışma programına katıldı.

Yenilir yutulur laflar değil! 'May bir korkak'
Yenilir yutulur laflar değil! 'May bir korkak'
GİRİŞ 01.06.2017 09:45 GÜNCELLEME 01.06.2017 09:56

Devlet televizyonu BBC'de dün akşam yayınlanan liderler tartışmasına Başbakan May'in genel başkanlığındaki Muhafazakar Partiden May'i temsilen İçişleri Bakanı Amber Rudd, İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, Liberal Demokrat Parti lideri Tim Farron, aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Paul Nuttall, İskoç Ulusal Partisi (SNP) Genel Başkan Yardımcısı Angus Robertson, Yeşil Parti Eş Başkanı Caroline Lucas ve Galler'in milliyetçi partisi Plaid Cymru lideri Leanne Wood katıldı.

KORKAKLIK SUÇLAMASI

Eğitim, sağlık, güvenlik ve sosyal yardımlar gibi alanlar başta olmak üzere muhafazakar hükümetin uyguladığı kemer sıkma politikaları odağında 90 dakika süren programda siyasiler, seçim vaatlerini anlattı. Muhafazakar Parti temsilcisi dışındaki diğer konuşmacılar, Theresa May'i "cesaret yoksunu" olmak ve "tartışmadan kaçmak ve korkmak"la suçladı.

May'in programa katılmama kararını savunan Muhafazakar Partili İçişleri Bakanı Rudd ise "İyi bir lider olmanın bir parçası da iyi ve güçlü bir ekibe sahip olmaktır." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi