Merkel resti çekti! Pişman olacaksınız

ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararının ardından, Almanya Başbakanı Angela Merkel çok sert açıklamalarda bulundu.

Merkel resti çekti! Pişman olacaksınız
Merkel resti çekti! Pişman olacaksınız
GİRİŞ 02.06.2017 15:09 GÜNCELLEME 02.06.2017 15:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararının ardından, İtalya ve Fransa liderleriyle ortak açıklama yayınlayan Almanya Başbakanı Angela Merkel, ardından bugün de tek başına kameralar karşısına geçti.

"PİŞMANLIK VERECEK KARAR"

"ABD Başkanı’nın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararı tamamen pişmanlık verecek bir karar ve kendimi son derece ihtiyatlı bir yoldan ifade ediyorum" diyen Merkel, Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa’nın bu karara karşı bugüne kadarki en belirleyici adımları atmak için bir araya geleceklerini söyledi. Merkel, "Bu karar, Dünyamızı korumak zorunda hissedenleri durduramaz ve durduramayacak" dedi.

Paris İklim Anlaşması’nın "tarihi bir kuantum sıçraması" olduğunu kaydeden Merkel, dünyanın en fakir ülkelerine iklim yardımı için finansman sağlamak başta olmak üzere ülkesinin anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getireceğinin altını çizdi. Merkel, "Evreni korumak için bu Paris anlaşmasına ihtiyacımız var. Hiçbir şey bizi bundan alıkoyamaz" diye de ekledi.

Merkel’in sözleri, kendisini dinleyen Alman parlamenterler tarafından alkışlarla desteklendi.

YORUMLAR 19
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    merkel, katil israilin ve gizli nazilerin kuklası komik kadın gebersende kurtulsak.
    Cevapla
  • tokadci 6 yıl önce Şikayet Et
    Gitte kumda oyna o oyunlari.ulkende 180 tane amerikan ussu var en az50bin abd askeri var kime dayilaniyon.nazi donemine donmek icin trump i anahtar gibi kullaniyorsun trump in kokeni alman .amerikada 60 milyon alman yasiyor nasil iktidar oldu saniyorsun
    Cevapla
  • Murat Sahin 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya devleti ikinci dünya savasini kaybetmis ve TESLIM olmus bir ülkedir. anlayacagin almanya isgal edilmis bir ülke durumundadir hala. amerikan üslerinin ve askerlerinin olmasi cok dogal. eger onlar da Kurtulus savasi vermis kazanmis olsalardi isgalden kurtulmus hür bir Devlet konumunda olurdular.
    Cevapla
  • Aspirin 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşen helikopteri Almanların parmagı ola bilir incirlik olayına karşılık verilmiş olabilir sisteme arıza vermiş olabilirler bu yılan gözlü kokanadan her kötülük beklenir
    Cevapla
  • TÜRKİYEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sözünüzün artik dünya ölçeyinde bi anlami kalmadi kimse takmiyor.sen avrupa birligindeki somurge devletlere havani at(bulgar romen sloven vs..)
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    evreni sadece allah korur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!