ABD büyükelçisi Donald Trump'a 'kazık' attı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın eleştirdiği Sadık Han'a, ABD'nin Londra Büyükelçisi'nden destek geldi.

ABD büyükelçisi Donald Trump'a 'kazık' attı!
ABD büyükelçisi Donald Trump'a 'kazık' attı!
GİRİŞ 05.06.2017 10:48 GÜNCELLEME 05.06.2017 10:48

Londra'da yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan saldırıların ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın hedefinde Londra Belediye Başkanı Sadık Han vardı. Ancak attığı tweetlerle Londra Belediye Başkanı'nı eleştiren Trump'ın aksine, ABD'nin Londra büyükelçiliği Sadık Han'ı savunan paylaşımlar yaptı.

Habertürk'te yer alan habere göre, ABD'nin görevden ayrılan büyükelçisinin yerine geçici olarak görevde olan büyükelçi vekili Lew Lukens, büyükelçiliğin resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Bu iğrenç saldırının ardından şehre öncülük eden Londra Belediye Başkanı'nı güçlü liderliği için tebrik ediyorum."

TRUMP LONDRA BELEDİYE BAŞKANI'NI ELEŞTİRMİŞTİ

Londra saldırısının hemen ardından attığı tweetle Londra Belediye Başkanı'nı eleştiren Donald Trump, "En az 7 ölü ve 48 yaralı var. Ama Londra Belediye Başkanı alarma geçmemize gerek yok diyor" ifadelerini kullanmıştı.

LONDRA BELEDİYE BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Sadık Han'ın sözcüsü ise yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı'nın Londra sokaklarında daha fazla polis gören insanların alarm durumuna geçmemesi gerektiğini söylediği ancak bu sözlerinin bilinçli olarak bağlamından çıkarıldığını belirtti. Sözcü ayrıca, Sadık Han'ın şu anda Trump'a cevap vermekten daha önemli işleri olduğunu söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu