Adeta ateş püskürdü! Çok sert açıklamalar

Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararı alarak dünyanın bir çok ülkesinin tepkisini çeken ABD Başkanı Trump'a bir tepki de Kuzey Kore'den geldi.

Adeta ateş püskürdü! Çok sert açıklamalar
Adeta ateş püskürdü! Çok sert açıklamalar
GİRİŞ 08.06.2017 17:04 GÜNCELLEME 08.06.2017 17:43

ABD Başkanı Donald Trump’ın iklim değişikliğinin önlemesi amacıyla geçen yıl yürürlüğe giren Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararını eleştirenler arasına Kuzey Kore de katıldı. Kuzey Kore Dışişleri’nden bir yetkili, kararı "bencilliğin zirvesi" diye niteledi.

Kuzey Kore Devlet Ajansı’nın (KCNA) yayınladığı açıklamada, küresel ısınmanın bugün dünyanın karşı karşıya olduğu en ciddi tehdit olduğu belirtildi. ABD’nin kararının "bencilce" diye nitelendiği açıklamada Trump’ın "Önce Amerika" politikası eleştirildi ve şu ifadeler kullanıldı: "ABD, küresel çevrenin korunmasının kendilerinin de çıkarlarına olduğu gerçeğini dikkate almıyor. Bu, bencilliğin zirvesi ve tüm gezegen pahasına sadece kendilerini düşünen ahlaki bir boşluk anlamına geliyor."

Kuzey Kore, Paris İklim Anlaşması’na imza atan 147 ülkeden biri. Trump’ın çekilme kararından önce, sadece iki ülke anlaşmayı imzalamamıştı. Bunlardan biri iç savaşın pençesindeki Suriye, diğeri de anlaşmayı yeterince kapsamlı bulmayan Nikaragua’ydı. Kuzey Kore’nin anlaşmayı imzaladığı sırada, lider Kim Jong-un’un "ağaç kesilmesine savaş açtığı" belirtilmişti

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...