Gerilim artıyor! Bağımsızlık için tarih verdiler

İspanya'da merkezi hükümetin karşı çıkmasına ve Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına rağmen Katalonya Özerk Yönetimi, 1 Ekim'de bağımsızlık referandumuna gideceğini açıkladı.

Gerilim artıyor! Bağımsızlık için tarih verdiler
Gerilim artıyor! Bağımsızlık için tarih verdiler
GİRİŞ 09.06.2017 16:55 GÜNCELLEME 09.06.2017 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Katalonya Özerk Yönetim Başkanı Carles Puigdemont, hükümet üyeleriyle basın karşısına çıkarak yaptığı açıklamada, referandumda "Katalonya'nın cumhuriyet yönetimi şeklinde bağımsız bir devlet olmasını istiyor musunuz" sorusunun yöneltileceğini duyurdu. Puigdemont, referandum sorusunun bölgede konuşulan Katalanca, Aranes ve İspanyolca olmak üzere 3 dilde yöneltileceğini belirtti.

Bu arada Katalonya'nın hiçbir şekilde yasal bir referandum gerçekleştiremeyeceğini bugüne kadarki tüm açıklamalarında vurgulayan İspanyol hükümetinin, 1 Ekim'de yapılacağı duyurulan bağımsızlık yanlısı referandumun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurması bekleniyor.

İSPANYA HÜKÜMETİ: GERÇEKLEŞEMEYECEK ÇÜNKÜ YASADIŞI

İspanya hükümeti Katalonya'da bağımsızlık sürecine dair herhangi bir girişimi engelleyeceklerini açıkladı.

Hükümet sözcüsü Inigo Mendez de Vigo, "Bu referandum gerçekleşmeyecek çünkü yasa dışı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Kim anladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Katolanlar için Türk kökenli deniliyor.Pkk da ispanyol silahlarıda bulundu. Bu ne demek bizim iç işlerimize karışıyor demektir.
    Cevapla
  • MİSAFİR 6 yıl önce Şikayet Et
    şeytani aklın dünyadaki devletleri yıkıp parçalayarak şehir devletlerine dönüştürme projesi devam ediyor. Müslümanların ülkelerini BOP projesi çerçevesinde savaş yoluyla, Avrupa ülkelerini AB projesi çerçevesinde referandum yoluyla parçalıyor. Diğer yandan aileleri parçalayıp insanları sorumsuz bireyler haline getirme, İnsani değerleri ortadan kaldırıp vahşi birer yaratık haline getirme projesi de devam ediyor.
    Cevapla
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudi ailelerine savaş açılmadıkça dünyada daha çok kan dökülür,rockefeller ve rothschild ailesinin önü kesilmesi lazım,bir şekilde bu 2 aile ortadan kaldırılmalı ve dünya rahat nefes almalı YA RABBİ şimdi biz daha iyi anlıyoruz bu yahudileri neden lanetlediğini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum
Bakan Şimşek tasarruf paketini açıkladı! 'Pes' dedirten çıkış: Asıl hedef CHP