'ABD, Ortadoğu’da '2.Kosova' kuruyor'

Rus gazeteci Vladimir Lepöhin, RIA Novosti için kaleme aldığı 'ABD Ortadoğu’da ikinci Kosova kuruyor' başlıklı yazısında, çarpıcı yorumlarda bulundu.

'ABD, Ortadoğu’da '2.Kosova' kuruyor'
'ABD, Ortadoğu’da '2.Kosova' kuruyor'
GİRİŞ 16.06.2017 10:22 GÜNCELLEME 16.06.2017 10:22
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rus gazeteci Vladimir Lepöhin, RIA Novosti için kaleme aldığı 'ABD Ortadoğu’da ikinci Kosova kuruyor' başlıklı yazısında, "Suriye topraklarının bir kısmını ABD askeri üssü için temizleme amacıyla koalisyon güçler son 1 ayda 3 kez El-Tanf’taki Suriye ordusu mevzilerini bombaladı" yorumunda bulundu.
 
Rus haber sitesi Sputnik'te yer alan analize göre, Lepöhin konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"TRUMP'IN STRATEJİSİ MENFAATE DAYANIYOR"
 
"ABD artık Suriye’deki varlıklarının temel amacının DEAŞ’e karşı mücadele olmadığını gizlemiyor. Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde temel amaçları, bu ülkeye ‘demokrasi’ getirmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini yıkmaktı. Mevcut ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni pragmatik stratejisi artık ‘demokratik’ laf kalabalığına değil banal menfaate dayanıyor. Yani bugün Esad’ın geleceği, Suriye’deki demokrasi ve Suriye muhalefetinin çıkarları Washington’un umurunda değil."
 
"ABD ARTIK SURİYE MUHALEFETİNİ DEĞİL, KÜRTLERİ KULLANIYOR"
 
"Bunun yanında bölgedeki varlığını sağlama almak için ABD her zamanki gibi başkalarını kullanıyor. Uzun süre boyunca bunun için hayali Suriye muhalefeti kullanıldı. Ama bugün ABD askerleri seçimini diğer güçlerden yana yapıyor: ortak dil buldukları ve yakın işbirliğinden çekinmedikleri gerçek terörist gruplar ve ABD’den silah ve teçhizat alan Kürtler."

"SURİYE'NİN KUZEY DOĞUSU KÜRTLERE VAAT EDİLDİ"

"ABD ordusu saldırılarını Suriye’nin doğusu ve kuzeydoğusuna yoğunlaştırıyor. Amaç, teröristleri Şam’a yakın orta kesimlere iterek kontrol edilen araziyi genişletmek. YPG’nin bugün ya da yarın Rakka’yı ele geçireceği (teröristler ABD askerlerinin oluşturduğu koridorlardan şehri terkediyor) ve Deyr ez-Zor’a dayandığı dikkate alınırsa Suriye’nin kuzey doğusunun Kürtlere vaat edildiği tahmin edilebilir."

"GERİYE KÜRTLERİN DEYR EZ-ZOR'U ALMASI KALIYOR"

"Muhtemelen yeni ‘bağımsız’ Kürdistan’ın temelini oluşturacak topraklar için Kürtler sonuna kadar savaşmaya hazır ve eğer Washington onlara destek sözü vermişse ABD’nin uzun vadede Ortadoğu’daki en önemli müttefiki olmaya hazır oldukları açık. Yani ‘terörle mücadelede’ kuzeydoğu ve güneydoğu cepheleri, Suriye ile Irak arasında ABD askerlerinin kontrolündeki birleşik bölge halinde birleştirilmesi için geriye Kürtlerin Deyr ez-Zor’u alması kalıyor."

"RUSYA, ABD'NİN KURMAYA ÇALIŞTIĞI BÖLGEYİ İKİYE BÖLDÜ"

"Ama ABD ordusu şimdiye dek bu planlarında başarısız oluyor. Sebebi, Rus özel operasyon timleri. Bu birliklerin himayesinde Suriye ordusu söz konusu bölgeye güçlü bir saldırıyla dahil olarak ABD’nin kurmaya çalıştığı bölgeyi ikiye böldü ve El-Tanfa’daki karargah ile Deyr ez-Zor yakınlarındaki Kürtler arasındaki iletişimi bloke etti. Muhtemelen bu durum, ABD ordusunu Ürdün’den el-Tanfa’ya füze sistemlerini aktarmaya zorladı. ABD-Kürtler birliği bugün sadece Suriye ve Rus askerlerini endişelendirmiyor. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada, ABD’nin tüm vaatlerine rağmen YPG’nin eylemleriyle ilgili endişelerinin sürdüğünü dile getirmişti."

"KÜRTLER, ABD'NİN ELİNDE BOZUK PARA HALİNE GELDİ"
 
"Kendi devletlerini kurmak için her fırsattan yararlanmaya hazır olan Kürtler, bilinçli olarak Ortadoğu’nun merkezinde proxy-savaşları körükleme stratejisini güden ABD’nin elinde bozuk para haline geldi. Ortadoğu’da Kosova’ya benzer ABD yanlısı kukla devletin oluşturulması söz konusu. NATO himayesindeki yeni devleti kurma algoritması ve teknolojisi aynı olacak."
 
"ABD, eski Sırbistan topraklarında yeni ve Pentagon tarafından yönetilen devleti kurmak için önce bölgedeki askeri varlığını meşrulaştırma gereği bulmuştu. Bunun için öncelikle Arnavutların Sırplara saldırıları teşvik edilmiş ardından Kosova’ya NATO KFOR birlikleri sokulmuştu. Pozisyonları sağlama almak için de ilhaka karşı çıkan Belgrad bombalamış, ardından da Arnavutların işgal ettiği bölgeden Sırplar atılmış, işgal edilen bölgeye yeni bağımsız devlet statüsü verilmiş ve NATO üsleri ile CIA şubeleri açılmıştı."
 
"ABD, SURİYE VE IRAK'I BİRKAÇ PARÇAYA BÖLMEYİ PLANLIYOR"
 
"Bugün uluslararası hukukun sıfıra indirildiği Ortadoğu’da ABD varlığını meşrulaştırma ihtiyacı yok. Suriye ile Irak arasındaki bölgede ABD istediği gibi hareket ediyor. Elbette Suriye ve Irak, ülkelerinin bir kısmının bağımsızlık ilan etmesine karşı. Ama bu ülkelerin görüşü ABD’nin umurunda değil. ABD, bu ülkeleri birkaç parçaya bölmeyi planlıyor."

YORUMLAR 14
  • Barbaros 6 yıl önce Şikayet Et
    Esed rusya öso türkiye bir yol bulmalı.yoksa hepsi savaşı kaybedecek.gederal yada konfederal bir yapıda anlaşılmalılar.ve abd nin oyununu bozmalılar.zararın netesinden dönülürse kardır.yoksa bir suriye olmayacak.
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendınısı terör örgütü uretıyorlar muslluman nı musllumanın kanından sılah satmak ülkelerı bölmek parcalamak özellıkle oynanan oyunlar hep muslluman toprağında oluyor
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    hani mesele konu CIKAR ya abd kendi üssünü kurma amacli pkkypg yi kendine dost edindiyse geriye rusya iran esed öso ve türkiye kaliyor ne türkiye ister suriye parcalansin ne rus ne esed o halde yapilacak sey bellidir KONU cikar ya hani öso esed rus iran ve türkiye anlasmali oalrak pydypgpkkabd yi vurmasi gerekiyor direk olmasada YANLISLILA bu zaten abd ve rusya nin cok kullandigi bir cümle aa YANLISLIK OLDU ypg vurusun deas de vurulsun görelim abd neyleyecek delidanalar gibi suriye de bogulcaklar yaa bunlari askeri satratejiler abd ye karsi isbirliginde akil edemiyor mu acaba hani mesele CIKAR meselesi ya kimse abd orda güc olustursun iszemiyor ya ama kimseden tik yok
    Cevapla
  • ZAZA 6 yıl önce Şikayet Et
    Deyr ez-Zor’u ele gecirelim.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu abd eninde sonunda bu ortadogudan cıkacak o zaman bu kürtlerin vay haline kacacak yer bile bulamayacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı