Mavi Marmara'dan sonra bir ilk!

İsrail'in, Mavi Marmara katliamından sonra 'terörist' ilan ederek haklarında 10 yıl ülkeye giriş yasağı koyduğu yolculardan biri ilk kez geçen hafta bu ilkeye giriş yaptı.

Mavi Marmara'dan sonra bir ilk!
Mavi Marmara'dan sonra bir ilk!
GİRİŞ 18.06.2017 08:47 GÜNCELLEME 18.06.2017 10:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail, Mavi Marmara katliamından sonra 'terörist' ilan ederek haklarında 10 yıl ülkeye giriş yasağı koyduğu yolculardan birine ilk kez deport işlemi uygulamadı. 31 Mayıs 2010'da 10 kişinin şehit edildiği, 60 aktivistin yaralandığı kanlı saldırı sonrası Türkiye, İsrail'le tüm ilişkileri ilişkilerini askıya aldı. İsrail ise Gazze ablusanı kırmak için organizasyonu yapan İHH yetkilileri ile kampanyaya destek olan aktivistleri terörist ilan etti ve ülkeye girişlerini 10 yıl boyunca yasakladı. Ankara'nın özür, tazminat ve Gazze ablukası konusunda şartları İsrail tarafından yerine getirildikten sonra iki ülke arasında normalleşme görüşmeleri başladı ve geçen yıl anlaşmayla noktalandı. Bu süreçte 800'den fazla Mavi Marmara yolcusuyla ilgili İsrail'in tutumu değişmedi.

Son olarak 9 ay önce eşi de Mavi Marmara'da şehit edilen Çetin Topçuğulu'nun eşi Milli Tekvendocu Çiğdem Topçuoğlu, sınırdışı edildi. İsrail'de spor organizasyonuna katılacak Türk takımında görevlendirilen Mavi Marmara aktivisti Topçuoğlu, gri pasaportlu olmasına rağmen ülkeye alınmadı.

İki ülke arasındaki normalleşmenin ardından ise İsrail, 'terörist' ilan ettiği Mavi Marmara aktivistlerine yönelik tutumunu yumuşattı. Geçen hafta Mavi Marmara yolculularından H'nin, Tel Aviv Ben Gurion havaalanından ülkeye giriş yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren güvenlik soruşturmasının ardından sınırdışı edilmeyen Türk yolcunun 4 gün Kudüs'te kaldıkton sonra döndüğü öğrenildi.

KAYNAK: KARAR
YORUMLAR 1
  • Ethem erpolat 6 yıl önce Şikayet Et
    Eeee Ne oldu şimdi. Gene yahudilere el uzatmadiniz mi? Ne ugruna øldüler ølenler. Elinize 5 kuruş verip agzinizi bantladilar. Icraat yok laf çok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!