Boş koltuklara konuşan Juncker, AP'ye çattı!

AP'deki oturuma sadece 30 üyenin katılmasına tepki gösteren AB Komisyonu Başkanı Juncker, parlamentoya yönelik "rezil" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 04.07.2017 15:44 GÜNCELLEME 04.07.2017 17:17
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosundaki (AP) oturuma sadece 30 üyenin katılmasına tepki gösteren Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, parlamentoya "rezil" diyerek, bir daha benzer bir oturuma gelmeyeceğini söyledi.

Strazburg'da devam eden AP Genel Kurulu'nda AB dönem başkanlığını Estonya'ya devreden Malta'nın 6 aylık süreçte yaptığı faaliyetler ele alındı.

"AP REZİL, BU BİR REZALET, GERÇEKTEN REZİLSİNİZ"

Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın da katıldığı oturuma 751 üyeden sadece 30'unun gelmesi üzerine söz alan Juncker, "AP rezil, bu bir rezalet, gerçekten rezilsiniz" tepkisini verdi.

"MERKEL OLSA BURASI DOLAR TAŞARDI"

İngilizce ve Fransızca birçok kez AP'nin "rezil" olduğunu tekrar eden Juncker, "Bu katılım, parlamentonun bu oturumu ciddiye almadığını gösteriyor. Burada Muscat'ın yerine Merkel veya Macron olsaydı burası dolar taşardı, bu bir rezalet" ifadelerini kullandı.

TAJANİ ARAYA GİRDİ: "SAYIN BAŞKAN BİZ REZİL DEĞİLİZ"

Juncker'in sözünü kesen AP Başkanı Antonio Tajani ise, "Sayın Başkan, biz rezil değiliz, lütfen farklı bir dil kullanın. Parlamentoyu eleştirebilirsiniz ama komisyon parlamentoyu değil, aksine parlamento komisyonu yönetir" ifadeleriyle Juncker'e karşılık verdi.

JUNCKER, TAJANİ'YE CEVAP VERDİ

Bunun üzerine sesini daha da fazla yükselten Juncker, "Bir daha asla bu tür bir oturuma katılmayacağım. Parlamento komisyonu yönetir ama parlamento küçük üyelerin bile dönem başkanlığına saygı göstermelidir. Bu oturum gösteriyor ki parlamento bunu yapmıyor" dedi.

OTURUMA SADECE 30 KİŞİ KATILDI

AB dönem başkanlığı 1 Temmuz'da Malta'dan Estonya'ya geçmişti. AP Genel Kurulu'nda da Malta dönem başkanlığında gerçekleştirilen faaliyetler, Malta Başbakanı Muscat'ın katılımıyla ele alınacaktı. Oturuma sadece 30 kadar üye katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • sahbaz40 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yüzlerini görmeye başladılar.Allah'ın izniyle bunların haçlı birliği de sınır birliği de bozulacak ve avrupa'da sınır savaşları başlayacak.
    Cevapla
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    üyemiz dedikleri küçük ülkeler, AB nin makyaj malzemesi. bu sıfatlı bir ülke olarak görünmek ne acınacak bir durum. başka bir deyişle aşağılanmak. artık gerisi o şekilde aşağılanmış ülkelerin vatandaşlarına kalmış.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    çatırdama sesleri kaçın enkaz büyük...
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bitti anladınızmı Türkiyesiz bu oyun bittiiiii.
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    ab nin bittiğinin kanıtıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe