Irak resmen açıkladı! Yakında başlıyoruz

Irak'ta Telafer'i DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun yakında başlayacağı bildirildi.

Irak resmen açıkladı! Yakında başlıyoruz
Irak resmen açıkladı! Yakında başlıyoruz
GİRİŞ 16.07.2017 11:22 GÜNCELLEME 16.07.2017 12:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Musul Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı açıklamada, "Musul'u kurtarma sözümüzü yerine getirdik. Telafer ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna da yakında başlayacağız ve kentin tamamının kurtarıldığını ilan edeceğiz" dedi.

Irak güçlerinin, DEAŞ'a karşı dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen kapasitede bir savaş yürüttüğünü ileri süren Yarullah, "Güçlerimiz, dar sokaklara rağmen Musul'da DEAŞ'ı bitirebildi" ifadelerini kullandı.

Yarullah, Musul operasyonunun 9 ay sürdüğünü belirterek, söz konusu operasyonda ordu, terörle mücadele, polis teşkilatı ve Şii milis gücü Haşdi Şabi’den 100 binden fazla gücün yer aldığı bilgisini paylaştı.

Musul'un en büyük ilçesi Telafer'in yanı sıra İyaziyye ve Mahallebiyye bölgeleri de halen DEAŞ'ın kontrolünde bulunuyor.

KAÇ DEAŞ'LI ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DE AÇIKLANDI

Musul Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah yaptığı açıklamada, Musul kentinin kurtarılması için 17 Ekim'de başlatılan operasyonlardan bu yana 25 binden fazla teröristin öldürüldüğünü belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • surkentli 6 yıl önce Şikayet Et
    ırakta her gelen gideni aratır oldu.
    Cevapla
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    yakıp yıkıp rasgele bombalamayla şehir mi kurtarılır....
    Cevapla
  • harbi 6 yıl önce Şikayet Et
    kurtardıkları musulda tek Osmanlı eseri bırakmadılar. sıra yine bir Türk şehri telaferdeymiş ah ah. musul kerkük halep hepsi büyük oyunlarla hem nüfus yapısı olarak hemde tarihi eserler yerle bir edilerek resmen işgal edildi
    Cevapla
  • muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    deaş gelirken neredeydi o muhteşem ordunuz yoksa abd silahlari bırakın çekilin mi dedi ahmak adamlar kendi halkını katletti irandan şia katiller getrip kendi insanını katletti çıkmiş bide övunuyorlar
    Cevapla
  • ferr 6 yıl önce Şikayet Et
    3000e karşı 150000 askerle büyük bir başarı elde etmiş!!!!!!! Şehir harabe içler acısı bir zafer ve en kötüsü bununla övünmeleri :(((
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!