Kritik açıklama: Türkiye'nin AB üyeliği...

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker,Türkiye-AB arasındaki katılım müzakerelerinin devam etmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Kritik açıklama: Türkiye'nin AB üyeliği...
Kritik açıklama: Türkiye'nin AB üyeliği...
GİRİŞ 03.08.2017 12:41 GÜNCELLEME 03.08.2017 12:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkezi Brüksel'de bulunan Politico haber sitesine röportaj veren Juncker, AB dış politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Juncker, "Avrupa Parlamentosu'nun isteğinin aksine Türkiye-AB arasındaki katılım müzakerelerinin askıya alınmaması gerektiğini düşünüyorum." vurgusunu yaptı.

Türkiye'nin AB'nin önemli bir komşusu olduğunu belirten Juncker, Türkiye'nin AB üyeliği rotasında kalması gerektiğini belirtti.

BREXİT BAŞ AĞISI

Juncker, İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) sürecinin karmaşık ve yoğun sorunlarla dolu olduğunu belirterek, süreci bir bakıma "baş ağrısına" benzetti.

Brexit sürecinin geri çevrilmeyeceğini düşündüğünü aktaran Juncker, "Hipotezim sorunlar da oluşsa, sonuç Brexit olacaktır." ifadesini kullandı.

TRUMP YÖNETİMİNDEN İYİ DURUMDAYIZ

AB Komisyonu Başkanı Juncker, ABD Başkanı Donald Trump'a İngiltere gibi başka üyelerin de AB'den ayrılmaları konusunda telkinde bulunmaması gerektiğini "açıkladığını", son dönemde Trump'ın bu tarz çağrılarda bulunmadığına dikkati çekti.

Trump yönetiminin "düzensiz" olduğunu savunan Juncker, "Trump yönetiminden daha iyi durumdayız. AB içinde bir sorun yaşadığımızda bunu konuşarak halletmeye çalışıyoruz, işten kovarak değil." yorumunu yaptı.

YORUMLAR 7
  • GÖLGE ETME YETER 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Türkiye Hakkında Düşüncesi Şu Bir Ağaç Gibi Kurudukça Sulanan Uzadıkça Budanan Bizde AB'YE Diyoruz Ki Bizden Uzak Şeytana Yakın Olun Gölge Etmeyin Başka İsteğimiz Yok
    Cevapla
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    İstekleri Türkiye Ne yaşasın nede ölsün Kölemiz olsun derdindeler
    Cevapla
  • sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hala ordalarmi ya
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyoruz olum. Sayın Cumhurbaşkanı m. Şu meseleyi referandum da halka soracaktiniz. Gündem yoğun ama bunların fitnesini kesmek lazım.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa batmış ne işimiz var sizinle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü