Kudüs'te sinagog açtılar!

Filistin yönetimi, İsrailli yetkililerin Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın güney kesimindeki Silvan'da sinagog açılışına katılmasını kınadı.

Kudüs'te sinagog açtılar!
Kudüs'te sinagog açtılar!
GİRİŞ 25.08.2017 20:33 GÜNCELLEME 25.08.2017 20:33

Yönetim sözcüsü Yusuf el-Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, İsrailli bazı bakan ve milletvekillerinin, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın güney kesimindeki Silvan beldesinde sinagog açılışına katılmasını kınayarak, bunun Kudüs'ün saygınlığına ayrıca şehrin Arap ve İslami dokusuna yönelik yeni bir saldırı niteliğinde olduğunu belirtti.

Mahmud, Aksa'nın güneyindeki Silvan'da sinagog yapılmasının işgalci İsrail yönetiminin siyasi amaçlarından kaynaklandığını ve bu sinagogun yerleşim politikasının bir parçası olduğunu, dinle alakası olmadığını ifade etti.

"İsrail'in bu politikası, hiç kimsenin istemediği din eksenli savaşlara yol açıyor" ifadelerini kullanan Mahmud, uluslararası topluma bölgede barış ve istikrarın tesisi ve gerginliğin sona ermesi için duruma müdahil olma çağrısında bulundu.

İsrailli bazı bakan ve milletvekilleri, Yahudi hahamları ile dün Silvan'da bir sinagogun açılışına katılmış, Filistin tarafı olaya tepki göstermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu