Macaristan'ın derdi bambaşka!

Macaristan Devlet Bakanı Lazar, AB'nin, sığınmacıların girişini engellemek için sınırlarına çektiği iletli tel örgünün parasını istedi.

Macaristan'ın derdi bambaşka!
Macaristan'ın derdi bambaşka!
GİRİŞ 01.09.2017 07:04 GÜNCELLEME 01.09.2017 07:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Lazar, sığınmacı krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"SADECE KENDİMİZİN DEĞİL TÜM AB'NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORUZ"

Sığınmacı krizinin başlangıcından bugüne kadar Macaristan'ın, kendi vatandaşlarından topladığı vergilerle Schengen bölgesini tel örgü inşa ederek ve sınır koruma ekipleri eğiterek korumaya devam ettiğini belirten Lazar, ''Macaristan sadece kendisini değil aynı zamanda kıtadaki tüm vatandaşları yasa dışı göçe karşı koruyor. Avrupa vatandaşlarının güvenliğini Macar polisler ve askerler sağlıyor demek abartılı bir iddia olmaz.'' diye konuştu.

"YARISINI AB ÖDEMELİ"

Avrupa'nın dayanışma kapmasında Macaristan'ın sınır koruma giderlerinin yarısını ödemesi gerektiğini de öne süren Lazar, ''Başbakan Viktor Orban, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'e, şu ana kadar 800 milyon avroyu bulan Macaristan'ın sınır koruma harcamalarının yüzde 50'sini Brüksel'in ödemesi için mektup yazacak.'' ifadesini kullandı.

Lazar, AB'nin bazı ülkelere bu konuda çeşitli yardımlar yaptığını, bu konuda Macaristan'a da yardım edilmesini isteyerek, şunları kaydetti: ''AB Komisyon bugüne kadar birkaç ülkeye yardım etti. Yunanistan kendisine söz verilerin 1 milyar avronun yarısını aldı. İtalya 656 milyon, Bulgaristan ise 100 milyon avro aldı. Macaristan'ın da başvuru vakti geldi.''

YORUMLAR 3
  • turkuaz 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde boyle masraf olmaz çünki allaha Şükür kapilarimiz sonuna kadar açık
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkeye turist olarak giden bizimkileri ve macarlari sevmiyorum Gicikda Siyasetcileri var ikide bir yağ yakiyor bizimkilere ve cevapda aliyorlar demekki
    Cevapla
  • Ali Veysel 6 yıl önce Şikayet Et
    Olurmuş mu öyle. Siz gidin parayı direk işid ve Esad dan ve onlara silah satanlardan tahsil memurlarınızı gönderin parayı tahsil edin. Zaten nerede suç işleyen var Avrupada onlara kapılar açık hatta kimine özel uçak. Ama nerede savaştan kaçan gariban var onlara kapıları kapatın. Burada aslında insanlık suçunu işleyen kim.? Darbeciler sizde katil sürüsü PKK sizde DHKPC sizde. Unuttuğum varsa onuda siz ekleyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı