İran ve Kuzey Kore'yi tutuşturan gelişme

ABD donanması, ordunun en güçlü uçak gemisi olarak bilinen Theodore Roosevelt'in 5'inci ve 7'nci filo bölgelerinde görev icra etmek üzere San Diego'dan ayrıldığını açıkladı.

İran ve Kuzey Kore'yi tutuşturan gelişme
İran ve Kuzey Kore'yi tutuşturan gelişme
GİRİŞ 10.10.2017 09:26 GÜNCELLEME 10.10.2017 09:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Donanmadan yapılan yazılı açıklamada, Theodore Roosevelt Uçak Gemisi'ne USS Bunker Hill Uçak Gemisi ile USS Halsey, USS Sampson ve USS Preble destroyerlerinin eşlik edeceği duyuruldu.

Açıklamada, 7 bin 500 özel kuvvet askeri ve denizcinin eşlik edeceği görevin "rutin bir intikal" olduğu bilgisi paylaşıldı.

İntikal bölgesi açık olarak belirtilmeyen açıklamada, görev grubunun "7'nci ve 5'inci filoların operasyon alanlarındaki deniz güvenliği operasyonlarına" odaklanacağı aktarıldı.

Açıklamada, 6 savaş uçağı filosunun yanı sıra bir lojistik destek uçak filosu, üç saldırı helikopteri filosunun da görev grubuna eşlik edeceği bilgisine yer verildi.

''İRAN YA DA KUZEY KORE'YE YÖNELİK BİR HAMLE''

Uçak gemisi görev grubunun, görev alanı Hürmüz Boğazı olan 5'inci Filo ile Batı Pasifik olan 7'nci Filo'da görevlendirilmesi İran veya Kuzey Kore'ye yönelik bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Donanma intikali "rutin bir görevlendirme" olarak açıklasa da ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşması ve Kuzey Kore'ye yönelik bir adım atma konusunda karar aşamasında olduğu sırada bu ülkelerin bulunduğu bölgelerde görev almak üzere ABD'nin en güçlü uçak gemisi grubunun gönderilmesi dikkati çekti.

YORUMLAR 7
  • delo 6 yıl önce Şikayet Et
    iran kuzey kore birlikte hareket etseler abd ucururlar
    Cevapla
  • Pandir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne iran ne kore hedef turkiye uyanik olalim
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    ucak gemilerini ancak nukleer silahlar batira bilir ucakmıs bombaymis fasa fiso nedenmi ucak gemileri celik govdeli ucaklar aluminyum veya hafif kompozit malzemelerden imaledilir yani celigi delemez ama yeni nesil railgunler delebilir nukleer haric
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle San bir Savas ucagi bosunami 70-350 Million Dollar arasi Titanium Wolfram Nickel Molybdän gibi demirler kullaniliyor. Savas ucaklar ucan tanklardir 20 Ton kendi agirligi 20ton da silah yüklerler.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hedefi akdeniz. Türkiyenin suriye hamlesine karşılık geliyor
    Cevapla
  • komi ser 6 yıl önce Şikayet Et
    devletler akıllı, cesaretli olsa o devasa şeyi imha etmek çok kolay. bunun için bir kaç gönüllü pilot ve iyi mühimmat yüklenmiş savaş uçağı yeterlidir.
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Seni KKore ye savunma bakanı yapalım. Harcanıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı