Talabani: Petrol için savaşmayacağız

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Konseyi Üyesi ve Irak Parlamentosu Kerkük Milletvekili Ala Talabani, Kerkük'ün çalınan petrolü için savaşmayacaklarını belirtti.

Talabani: Petrol için savaşmayacağız
Talabani: Petrol için savaşmayacağız
GİRİŞ 18.10.2017 22:56 GÜNCELLEME 18.10.2017 22:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Talabani, Kerkük'ün bu duruma düşmesinin nedeninin tüm ısrarlara rağmen ertelenmeyen gayrimeşru referandumun düzenlenmesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

REFERANDUM YÜZÜNDEN BU DURUMDAYIZ
 
"Bugün Kerkük'te meydana gelenler, referandumun düzenlenmesinden kaynaklanıyor. Referandum inadı üzerine bu durumla karşılaştık. Kerkük'te referandumun yapılmamasını, savaş ve şiddetten uzak tutulmasını talep ettiğimiz vakit, ihanetle suçlandık.Yine referandumdan önce, Bağdat ile Kerkük sorununu çözmek için diyaloğa geçilmesini ve müzakereyle sonuca varılmasını talep ederken, ihanetle suçlandık. 

O dönem söylemiştik; Kerkük petrolünün başka yerlere götürülüp çalındığını ve gelirinin kente aktarılmadığını, sakinlerine bir faydasının olmadığını dile getirmiştik. Acaba bu kentin çocukları Kerkük'ün petrolünden bir fayda gördü mü, görmedi."

 Talabani, KYB'nin Kerkük'te terör örgütü DEAŞ ile savaşa girmeye hazırlanırken, IKBY'deki bazı tarafların kentteki petrol kuyularını tuttuğunu iddia etti. 

YORUMLAR 1
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç petrolle alakaları yoktur ,hiç sevmezler petrolü,kaçak işlerin mimaridirlar,kolay parayı çok severler,aşiret beslerler,halkada parmak yalatirlar,kurt halkinida kandirirlar,sorsan hepsi kurtcudur,pastayı kankileri Amerika ,İsrail'le paylasirlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü