İran'dan flaş Barzani kararı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile İran arasındaki Başmak Sınır Kapısı'nın yeniden ticari geçişlere açıldığı belirtildi.

GİRİŞ 25.10.2017 10:15 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:04
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Süleymaniye Ticaret Odası Başkanı Sirwan Muhammed, 10 gün önce ticari geçişlere kapatılan IKBY ile İran arasındaki Başmak Sınır Kapısı'nın Irak merkezi hükümetinin talebi üzerine tekrar açıldığını söyledi. 

PERVAZHAN'DA KISA SÜREDE AÇILACAK

Muhammed, Süleymaniye vilayetinde yer alan bir diğer sınır kapısı Pervazhan'ın da kısa süre içinde açılma kararı alındığını ifade etti.

İran, IKBY'ye açılan Erbil vilayetindeki Hacı Omeran ile Süleymaniye'deki Seyranbend, Pervezhan ve Başmak Sınır Kapılarını 15 Ekim'de Irak merkezi hükümetinin talebi üzerine tüm ticari geçişlere kapatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtir bu orandan dost olmamalı dedikleri gerçek bir Trakya o yüzden dost kalmak ve seçkin oldukları göründü bence gereken oydu allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bisey anlamadim
    Cevapla
  • dandon 6 yıl önce Şikayet Et
    ee kerkükü, musulu neden olsa aldı açar tabi, ankara anlaşmasını ırak ile biz mi yaptık yoksa iran mı yaptı anlamadım. bizim olana el koydu resmen
    Cevapla
  • HACI 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte iran bu.Ne kadar güvenilir olduğunu görün.Eğer Irakta şiiler olmasaydı barzaniyi ilk tanıyacak ülke irandı.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Birazda kendimizi elestirelim mesela incirlik niye var turkiyede acaba irana karsi bir mudahalede incirlik kullanilmasina izin verilirmi amerikanin yapacagi mudahaleden bahsediyorum.iran nufuzunu artirdi irakta artirdi suriyede artiyor.Yani bir mudahale yakinda sanki .Irani desteklemeliyiz iran biterse turkiyede biter..
    Cevapla
  • MLLL 6 yıl önce Şikayet Et
    yav bizde sınırları kapatmadık ki açık şuan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi