Manchester’da Müslüman yaşam tarzı fuarı

Birleşik Krallık’taki Müslümanların güncel yaşam tarzı trendlerini sergileyen fuar, bu yıl 15 bin ziyaretçi çekmeyi hedefliyor.

Manchester’da Müslüman yaşam tarzı fuarı
Manchester’da Müslüman yaşam tarzı fuarı
GİRİŞ 29.10.2017 11:58 GÜNCELLEME 29.10.2017 11:58

Manchester’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Müslüman Yaşam Tarzı Fuarı”nın (Muslim Lifestyle Expo - MLE) yetkililerinden Rauf Mirza, etkinliğin amacının “İngiltere’de yaşayan Müslüman toplumu olumlu bir ışık altında yansıtmak” olduğunu söyledi. 

İngiltere’de yaşayan Müslümanların yaşam tarzlarını olumlu bir imaj çizecek şekilde yansıttıklarını anlatan Mirza, fuarın gayrimüslim ziyaretçilere de İslam kültürünün zenginliğini deneyimleme imkanı verdiğini söyledi.

İNGİLİZ POLİSİ DE STAND AÇTI

Yemek kültüründen çocuklar için programlara, modadan sanata kadar uzanan geniş bir yelpazede etkinlikler sunulacak fuarın 150’den fazla iştirakçisi arasında, Manchester Emniyeti, Kraliyet Hava Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı da açtıkları stantlar ile yer aldı. Bünyesinde 120 Müslüman polisin görev yaptığı Manchester Emniyetinin stant sorumlusu, polis gücünü daha da çeşitlendirme projesi kapsamında bu sayıyı artırmayı istediklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…