4 ülkeden ortak karar! 11 kişi listeye eklendi

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin, Katar'a abluka uygulayan ülkeler tarafından 'terör listesine' alındığı bildirildi.

4 ülkeden ortak karar! 11 kişi listeye eklendi
4 ülkeden ortak karar! 11 kişi listeye eklendi
GİRİŞ 23.11.2017 04:34 GÜNCELLEME 23.11.2017 04:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan ve bu ülkelerin haber ajanslarında yayımlanan ortak yazılı açıklamada, Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" dahil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, "terör listesine alınan kurumların İslami söylemi kullanarak terörü teşvik etmeye ve terör eylemlerini kolaylaştırmaya çalıştığı" öne sürüldü.

 

Listeye alınan kişilerin ise "bazı terör eylemlerini gerçekleştirdiği, bunları yaparken farklı düzeylerde Katar'ın doğrudan desteğini aldığı, kendilerine pasaport verildiği ve hareketlerinin kolaylaştırılması için hayır kurumu görünümündeki Katarlı kuruluşlara tayin edildiği" belirtildi. Açıklamada Katar'ın, terör faaliyetlerini durdurma konusunda fiili önlemler almadığı da iddia edildi.

TERÖR LİSTESİNE ALINANLARIN İSİMLERİ

"Terör listesine" dahil edilen kişiler arasında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Şura Konseyi Üyesi Muhammed Cemal Haşmet, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin yerine görev yapan Mahmud İzzet, Mısırlı muhalifler Yahya es-Seyyid İbrahim Muhammed Musa ve Kadri Muhammed Fehmi eş-Şeyh, İhvan yetkililerinden Ala Ali Muhammed es-Semahi, Katarlı Halid Nazım Diyab ve Bahreynli muhalif Hasan Ali Muhammed Cuma Sultan'ın da bulunduğu kaydedildi.

Bu kurum ve kişilerden söz konusu kararla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • erguvan 6 yıl önce Şikayet Et
    Alimleri Terörist İlan Eden Yahudi Seviciler.
    Cevapla
  • klas 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya muslümanlar birliğide papayı terörsit listesine alsın. Birçok yerdeki papaz rahip ve kardinaller terörs,t listesine alınsın. Bu iş artık rayından çıktı müslümanlara savaş ilanı oldu. Müslüman ülkelerdeki batı uşakları olan yönetimde bulunanlar derhal indirilmeli cezası verilmelidir
    Cevapla
  • Ceyda Sinem - İzmir 6 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist haydut abd ve onun yardakçısı Emirliklerdir
    Cevapla
  • Süleyman Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Be hey gafiller, satılık vicdan sahipleri... Kullan at kağıt mendil gibi olacak sonunuz. Müslüman Âlimler Birliği saygı duyulası bir kurum, korkunuz neler söyletiyor size... Gerçek terörist DEAS ile bu kadar uğraşmadınız...
    Cevapla
  • tatvanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israil teröristlerinin uşakları iş başında..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti