Macron'dan şaşırtan 'Afrika' çıkışı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bundan böyle ülkesinin Afrika halklarına ne yapacaklarını söylemeyeceğini duyurdu.

Macron'dan şaşırtan 'Afrika' çıkışı
Macron'dan şaşırtan 'Afrika' çıkışı
GİRİŞ 28.11.2017 15:40 GÜNCELLEME 28.11.2017 15:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'yu ziyaret eden Macron, kendisinden önceki Fransaliderlerinin tavrına ters düşen bir açıklama yaparak, kendisinin Afrikalılara yapmaları gerekeni söylemeyecek bir kuşağın üyesi olduğunu söyledi.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da üniversite öğrencilerine hitap eden Macron, "Benim kuşağım gelip Afrikalılara ne yapacaklarını söylemeyecek bir kuşak" dedi. "Benim kuşağım, en güzel siyasi anılarından birinin Nelson Mandela olduğu bir kuşaktır."

"Sahel 5" adıyla kurulan ve Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer'in katıldığı askeri girişim, bölgenin güvenliğini korumak gibi çok zor bir görevi üstlenecek.

Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Kabore ile görüşmesinden sonra "Bu savaşı en kısa zamanda kazanmamız şarttır" diyen Macron, Sahel 5 gücü için "yeterince hızlı gelişmediğini düşünüyorum" dedi.

Sayıları binleri bulan Birleşmiş Milletler barış gücü askeri, Fransız birlikleri, askeri eğitmenler ve dron operatörlerinin çabaları, bölgede giderek yayılan şiddeti durdurmaya yetmiyor. Büyük ülkeler şimdi umutlarını Sahel 5 gücüne bağlamış durumdalar. Sahel 5 gücü yedi tabur halinde 5,000 askerden oluşacak ve aynı zamanda insani ve kalkınma projelerinde de görev alacak.

YORUMLAR 4
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Afrika inşaAllah sizden bir gün intikamını alırda o günleri sevinçle izleriz. Zalim Fransa.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    yani Fransız diyorki Afrika’da sömürelecek bişey bırakmadık bundan sonra yeni sömürü alanları arıyorum
    Cevapla
  • Doğru tektir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah belanizi versin inşaallah
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    fransızların afrikalılara yapmadığı işkence kalmadı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!