ABD'den Türkiye'ye şantaj

Hakan Atilla davası ile Türkiye'yi hedef alan ABD'de Dışişleri Bakanı Tillerson, Rusya ve İran ile yakın ilişki kurmanın Türkiye'ye fayda sağlamayacağını söyledi.

ABD'den Türkiye'ye şantaj
ABD'den Türkiye'ye şantaj
GİRİŞ 30.11.2017 08:42 GÜNCELLEME 30.11.2017 08:42
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Rıza Sarraf'ın tanık olarak yer aldığı Hakan Atilla davası ile Türkiye'ye kumpas kuran ABD'den Türkiye'ye dikkat çeken bir zamanda uyarı geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Washington'da katıldığı bir panelde Türkiye'ye resmen tehditler savurdu.

Tillerson, "Bir NATO müttefikimiz olarak Türkiye'den, ittifakın ortak savunmasını öncelemesini istiyoruz. İran ve Rusya, Batı toplumlarının sağlayabileceği ekonomik ve siyasi faydaları Türk toplumuna sunamaz." değerlendirmesini yaptı.

Bu açıklama Türkiye'ye uyarı olarak değerlendirildi.

DAVA TÜRKİYE'YE KUMPAS İÇİN DİZAYN EDİLİYOR

Türkiye'ye karşı tavrını sosyal medya üzerinden FETÖ destekçiliği yapacak kadar açıkça belli eden Savcı Bharara'nın başlattığı davaya bilirkişi olarak "Türkiye terörü destekliyor" algısını başlatan İsrail yanlısı FDD'nin yöneticileri atanmıştı.

İsrail kuruluşu FDD'ye çalışan CHP eski milletvekili Aykan Erdemir'in de Türkiye'den ABD'ye belge kaçırdığı geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış, hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. 

YORUMLAR 127
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ve nato Türkiyenin düşmanları olan teröristleri ağır silahlar ile donattı .Rus müttefikimiz Türkiye ye S-400 hava savunma füzesi verdi.dostluk bu işte
    Cevapla
  • karadenız 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda akıl tutulması var.ya da bızlerı cok asırı saf sanıyorlar.ulkemızde darbe ve sonrasında işgal planları yapan sızlerden nasıhat ve akılmı alıcaz.pardon sızden mı dost olunur.sız turklerden korkmaya basladınız.bız 50 yıldır batıyı ve abd yı ruslardan koruduk.sımdı bu durum degıstı ve sızlerde farkındasınız.bızler trhdıt edılecek mıllet degılız.atalarınız ıyı bılır.ruslarda farkında ve bızımle ha ypg ye onlarda destek verır durumdalar.cunku yumusak karnımız bır orası.
    Cevapla
  • BAHRİ ERTETİK 6 yıl önce Şikayet Et
    Tillerson Türkiyeden sana ne sizden İhanetten başka ne hayır gördük ki fayda görmeyeceğimizi söylüyorsun. Siz Türkiyeyi kaybettiniz haberiniz varmı.Aynı hareketleri siz bize yapsaydınız ? Sarrafın üzerinden oyun oynuyorsunuz.Siz süper devletiz diye geçiniyorsunuz evet Bana göre siz yöneticileriniz Süper Üçkağıtcı,Yalancı iki ayak üstünde Palavra atan Zavallılarsınız. Adi işleri bırakın erkek gibi işler yapın yapabilirseniz.....
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk Halkı sizi sildi terör destekçisi abd
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Kürecik radarini kapatın Israil in gözleri kör olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı