Rusya: Kabul edilemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, telefonda Suriye, Kuzey Kore ve ikili ilişkiler konusunda görüşme yaptı.

Rusya: Kabul edilemez
Rusya: Kabul edilemez
GİRİŞ 27.12.2017 03:49 GÜNCELLEME 27.12.2017 03:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, görüşmede, Kore Yarımadası'ndaki gelişmeler, Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi  ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

Lavrov ve Tillerson'ın, Suriye krizinin çözümünde ülkenin toprak bütünlüğünün korunarak atılacak adımları istişare ettikleri ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

KABUL EDİLEMEZ

 “Görüşmede, BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye’de çözümü teşvik etme çabalarına yönelik düzenlenecek Ulusal Diyalog Kongresi ve Suriye hükümeti ile muhalefet arasında ön şartlar olmaksızın Cenevre'de doğrudan görüşmeleri teşvik etmeye yönelik atılacak adımlar istişare edildi."
 
Tarafların, Kuzey Kore tarafından geliştirilen nükleer füzelerin BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı olduğu konusunda hemfikir oldukları bildirilen açıklamada, Lavrov’un, ABD tarafından Kuzey Kore’ye yönelik agresif  söylemlerin ve bölgeye yönelik yapılan askeri hazırlıkların kabul edilemez olduğunu vurguladığı aktarıldı.

YORUMLAR 2
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hep şeytani akıllarını kullanıyorlar: Bir agresiv devlet icat et, onun bahanesine bölgeyi istila et veya asıl hedef ülkeyi/ülkeleri çevrele (mesela Kuzey Kore, mesela İran agresiv olan, Çin ve Rusya çevrelenecek ülkeler). Eğer agresiv devlet yoksa terör örgütü icat et, mesela Alkaida, mesela Daiş, oda yoksa devlet başkanını agresiv olmaya mecbur et. Kendileri hiç agresiv değil tabi bu arada...
    Cevapla
  • Hacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Korler sagırlar birbirinizi agırlıyorsunuz neden olmasın kı iyi oynıyonuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı