Tesettüre uymayanın cezası belli oldu

Tahran Emniyet Müdürü Hüseyin Rahimi, “İslami kıyafet kurallarına uymayanlar artık gözaltı merkezlerine götürülmeyecek. Haklarında dava açılmayacak” dedi.

Tesettüre uymayanın cezası belli oldu
Tesettüre uymayanın cezası belli oldu
GİRİŞ 30.12.2017 09:40 GÜNCELLEME 30.12.2017 10:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran’da 100’den fazla merkez açtıklarını söyleyen Rahimi, kurallara uymayan kadınların ‘eğitim merkezleri’nde İslami referanslara göre ‘eğitileceğini’ açıkladı.

uYarı resmi Tasnim haber ajansı ise kurallara uymayanların polis tarafından verilen derslere katılacağını bildirdi. İslami kıyafet kuralları kaldırılmayacak ve söz konusu kişi, kıyafet kuralını ihlal etmeye devam ederse hukuki işlem yapılabilir. İran’da 1979’daki İslam devrimi sonrası kadınlarda tesettür zorunlu hale getirilmişti.

PROTESTO GÖZALTILARI

İran’da perşembe günü ekonomik taleplerle başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen gösteriler ikinci gününde ülke geneline yayıldı. Kirmanşah kentinde ‘hayat pahalılığını’ protesto eden göstericilere, polis dün müdahale etti. Ülkenin dış politikası, rejim ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümeti aleyhine “Ne Gazze, ne Lübnan canım İran’a feda olsun”, “Kahrolsun diktatör”, “Kahrolsun Ruhani” şeklinde sloganlar atan göstericiler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

YORUMLAR 14
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    basortusu onurdur
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ortaçağ sorunlarıyla islam dünyası meşgul. Batı ne güzel dünyanın kaymanı bir de bilimi geliştiriyor. Her sene bizden daha ileri gidiyorlar. Aklın ve bilimin görünmeyen yanı budur.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Istediğinizi yapın! Adamlar yurtdışına çıkınca nasıl açılıp saçılıyorlar, İslam dinine nasıl küfür ediyorlar ben çok görüp, yaşıyorum !! Zorla güzellik olmaz. Elhamdulillah müslümanız ama isteyen olsun istemeyene Allah akıl fikir versin! İran bu sevdadan artık vazgeçmeli! en çok alkol tüketilen ülkelerden birisi İran
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sokakta biri tamamen kıyafetsiz dolaşsa ne olur? ''Zorla güzellik olmaz, bırakın ne istiyorsa yapsın'' mı densin?
    Cevapla
  • Suphi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuralların konulmadığı veya uygulanmadığı yerler küfür diyarı olur!!! Ülke açıklamak gerekmez !!! İnşaallah birgün ahlak diyarı oluşur tabiiki ahlakı milliyet olmaya çalışırsak !!!
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    diktatör slogani atılıyorsa bir ulkede dikkwt derim ruhani seçimle gldi sonucta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?