İsrail uçağı düştü! ABD'den son dakika kararı

Al Arabiya gazetesinin haberine göre, ABD’nin Ortadoğu’da yer alan en büyük askeri üssü olan Katar Al Hudedi Hava Üssü’nde "Körfez savaşından bu yana ilk kez yüksek seviyeli alarm" verildi.

GİRİŞ 10.02.2018 12:23 GÜNCELLEME 10.02.2018 14:12
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

ABD'nin Katar'daki "yüksek seviyeli alarmı" bir F16 savaş uçağının Suriye tarafından vurulup düşürülmesinin ardından geldi.

Israil ordusundan Albay Jonathan Conricus, yaptığı açıklamada, "Bir savaş hilekopterimiz, Suriye'den havalanan bir İran insansız hava aracını (İHA) düşürdü" dedi ve ekledi:

"İsrail savunma güçleri, İsrail hava sahasına İHA yollanan Suriye'deki İran kontrol sistemlerini hedefledi. Suriye'nin hava savunma sistemlerinden gelen yoğun ateş sonucu bir F16 İsrail topraklarına düştü, pilotlar sağ kurtuldu."



Suriye'nin resmi Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) haberinde, "Askeri bir kaynak düşman İsrail’in Güney Bölgesinde askeri mevkilere karşı yeni bir saldırı girişiminde bulunduğunu ve hava savunma güçlerimizin yine saldırıya başarıyla karşı koyduklarını belirtti" denildi.

Suriye'nin devlet televizyonundan yapılan açıklamada da, "Hava savunma sistemimiz İsrail uçağını düşürdü" denildi.


 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 84
  • SARI SELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    bu uçak -16 sufa.. israilin üzerinde yazılımlarında çok fazla değişiklik yaptığı uçaklar. türkiyede olamdığı gibi bizdeki f 16 lar bile bu özellikte değiller.. suriye hava savunma sistemi bunu düşürüddyse, açık olsa bizde bir tane uçak geçemezmiş sınır ötesine..
    Cevapla
  • ssffff 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilerek düşürülmediğini nerden biliyorsun. Ayrıca hava savunma sistemi olan yerlerde uçak uçurulmaz.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    icraatimizi göstertinki müslümanlar inandıkları esnada irani asla yalnız bırakmaz amma katil esatla da birlikte caniliğe katiliğe devam ederseniz yalnız kalirsiniz
    Cevapla
  • Allah buyuktur 6 yıl önce Şikayet Et
    ne derseniz deyi oyun ortada hersey acik kafirler hileyle muslumanlari parcaliyorlar ama Allahutala izin verirmi bilmem
    Cevapla
  • amiin 6 yıl önce Şikayet Et
    esde hapisleri boslat savasi durdur top yukun israile saldirin yok edin ancak boyle seni afeder millet iran turkiyede destek versin abd yide def edin oralardan insallah
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    israile bahane lazımdı şimdi de israil girecek ve teröristlerle toprakları birleştirip sözde büyük israili kuracaklar oyun oynanıyo esas abd, ing ,almya,frnsa,yahudiler için çalışıyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten İmamoğlu'nun 'Hamas' açıklamasına tepki: Tamamen yanlıştır
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı