ABD'den Afrin harekatı açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, "Afrin'deki gelişmeler Suriye'nin doğusunda DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleyi olumsuz etkiliyor." dedi.

ABD'den Afrin harekatı açıklaması
ABD'den Afrin harekatı açıklaması
GİRİŞ 13.02.2018 22:06 GÜNCELLEME 13.02.2018 22:06
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi Kuveyt'te yaptığı açıklamada "Afrin'deki gelişmeler Suriye'nin doğusunda DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleyi olumsuz etkiliyor." iddiasında bulundu.

Tillerson, Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah el-Halid el-Hamad es-Sabah'la birlikte ortak basın açıklaması yaptı.

Bir soru üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlattığı Zeytin Dalı Herakatı’na da değinen Tillerson, bu harekatın DEAŞ'la mücadeleyi olumsuz etkilediğini öne sürdü. 

Tillerson, "Afrin'deki gelişmeler Suriye'nin doğusunda DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleyi olumsuz etkiliyor. Güçlerin Afrin'e doğru yönelmesiyle NATO müttefikimiz Türkiye ile bu gelişmelerin etkisinin temel hedef olan DEAŞ'la mücadeleyi etkilediği noktasında temaslar halindeyiz." diye konuştu.

Bu hafta içerisinde Türkiye'ye gideceğine dikkati çeken Tillerson, konuya ilişkin görüşmelerine devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR 25
  • uyarı 6 yıl önce Şikayet Et
    daeşle mücadele tiyatrosu sona erdi
    Cevapla
  • Elazizli gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bunak ha bira sallıyor. seni kafir seni.
    Cevapla
  • hadi oradan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeme bizi Tiller
    Cevapla
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hâlâ masal anlatıyor.! Acaba kendi
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    bu adamla ne gorusulur biri bana soylesin bunlari buyuk Türkiye Cumhuriyetinin mübarek sehit kanlariyla sulanmis topragina basmasina bile tahammülümuz yok her sehidin babasiz kalan yetimlerin kocasiz kalan bacilarimizin gozyaslarinda bunlarin payi cok büyük artik size iki yuzlu demek bile hafif geliyor turk milleti size hitap bulmakta güçlük cekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi
Bursa'da 3 sokak köpeği 3 çocuğa saldırdı: Hastaneye kaldırıldılar!