Hollanda'dan skandal karar! Cami kundakçılarına...

Hollanda’da cami kundaklayanlara ceza indirimi - Yüksek Mahkeme, iki yıl önce bir camiyi molotofkokteyli atarak kundaklayan zanlılara ceza indirimi kararı verdi.

Hollanda'dan skandal karar! Cami kundakçılarına...
Hollanda'dan skandal karar! Cami kundakçılarına...
GİRİŞ 28.02.2018 12:34 GÜNCELLEME 28.02.2018 12:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hollanda’da Arnhem-Leeuwarden Yüksek Mahkemesi, iki yıl önce çoğunlukla Fas kökenlilerin gittiği bir camiyi molotofkokteyli atarak kundaklayan zanlılara ceza indirimi uyguladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, kundaklamanın daha önce verilen karardaki gibi ‘terör saldırısı’ kapsamına girdiği ancak saldırıda insan hayatı tehlikesi olmadığı gerekçesiyle ceza indirimine karar verildiği belirtildi. Mahkeme, 2016’da 4 yıl hapse mahkûm edilen dört zanlıdan ikisinin cezasını 3 yıla, diğer ikisinin ise 2.5 yıla indirdi. Başka bir mahkemede 4 yıl ceza alan beşinci zanlının ise yüksek mahkemeye başvurmadığı kaydedildi. 

 

 

Hollanda’nın Enschede kentinde çoğunlukla Fas kökenlilerin gittiği bir cami, iki yıl önce içeride insanların da bulunduğu anda molotofkokteyli atılarak kundaklanmıştı. Kundaklanma sonucu camide hasar oluşmuş fakat içeride bulunan kişiler yaralanmadan kurtulmuştu.

Hollanda mahkemesi, ülkede ilk defa camiye yapılan bir saldırıyı ‘terör saldırısı’ olarak kabul etmiş ve olayla ilgili yakalanan beş kişi hakkında 4 yıl hapis kararı vermişti.

YORUMLAR 10
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    ayni sucu turkiyede islese serbest kalirlar bizim yasalarimiz serbest birakirdi onlari onlarca ornegi var
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya şunu söylüyorum hepiniz bunun hesabını vereceksiniz
    Cevapla
  • gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    sen be karar alirsan verirsen senin sorunun sizi takan yok artik kendi çapinizda eglenin yüzsüzler ab nin yüz karasi
    Cevapla
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kilise mi yakalim dertleri buysa bilmem???
    Cevapla
  • Xye ye 6 yıl önce Şikayet Et
    yaşın kaç bilmiyorumda o yakma işini biz öyretik onlara 1955 de dünyadamıydın istanbulda önümüze gelen kiliseyi yakmadıkmı bizdemi yapalım dediğinden beliki dünyadan haberin yok yakmak yıkmak hiçbir problemi haletmez ziyanı bize dokunur yorumcu bey.
    Cevapla
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    yazımın devamı ha onlar bize turistik ve yatırım olarak boykot yaparlarsa ve biz ekonomik olarak güç durumda kalırsak okadar ince düşünmücen yada bu tür haberleri vermicen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular