Putin'in teklifine Poroşenko'dan rest

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım'da Rusya'nın elinde bulunan gemileri Kırım ile birlikte geri almaya hazır olduklarını söyledi.

Putin'in teklifine Poroşenko'dan rest
Putin'in teklifine Poroşenko'dan rest
GİRİŞ 01.03.2018 10:35 GÜNCELLEME 01.03.2018 10:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Poroşenko, düzenlediği basın toplantısında, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Kırım Tatar Özerk Cumhuriyeti olarak yapısının değiştirilmesine yönelik Ukrayna Anayasası'nın 10. maddesinde değişiklik yapılmasıyla ilgili, şu ana kadar çalışma grubunun önerisinin kendisine gelmediğini ifade etti.

Çalışmanın Anayasa Komisyonunda onaylanması gerektiğini kaydeden Poroşenko, teklifin son hale getirilmesinin ardından Ukrayna Parlamentosunda onaylanmasını umduğunu dile getirdi.

 

 

Ukrayna'nın Kırım yarımadasında Rusya'nın elinde kalan savaş gemilerini teslim alıp almayacağına yönelik bir soruya Poroşenko, "Biz Kırım'dan gemilerimizi sadece Kırım ile birlikte almaya hazırız." şeklinde cevap verdi.

Poroşenko, Kırım'ın geri alınması için diplomatik yolların, yaptırımların ve hukuki süreçlerin işletildiğini belirterek, "Kırım'ın geri alınması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ocak ayının başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yarımadayı ilhakından sonra Ukrayna'ya ait askeri gemi, uçak ve diğer araçları iade etmeye hazır olduğunu açıklamıştı. 

YORUMLAR 2
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna bence bomboş hayallere kapılıyorsun. batıya güvenip rusya ya kafa tuttun dersini aldın. batının sözüne güven olmayacağını anla artık. mesela tarihte çekoslovakya olayı vardı. kanlı prag baharı. onlarda batıya güvenmişlerdi.
    Cevapla
  • Turkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi alsin itis kakis baska bi dunyaya faydali napiyo bu milletler top tank harp falan filan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!