ABD’den skandal açıklama! 'General Mazlum'

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Albey Robert Manning, bugünkü basın toplantısında Türkiye'yi yakından ilgilendiren soruları yanıtladı.

GİRİŞ 06.03.2018 01:27 GÜNCELLEME 06.03.2018 13:20
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Sözcü Manning, ilk kez hem SDG’nin hem de YPG’nin Komutanı 'general' Mazlum’un ismini geçirdi. ABD'li sözcü, "DEAŞ’tan kurtarılan bölgelerde 'general' Mazlum’u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DAEŞ OPERASYONLARI DURAKSIYOR

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, YPG/PKK militanlarının Suriye’nin doğusundan ayrılıp Afrin’e gitmesinden dolayı SDG ismini kullanan örgütün DEAŞ karşıtı operasyonlarının "duraksadığını" söyledi.

 

Haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Albay Manning, YPG/PKK’nın paravanı SDG’nin Suriye’nin doğusunda DEAŞ karşıtı operasyonlarında duraksamalar yaşadığını belirtti.

Manning, “Operasyonel duraksamalar çeşitli nedenlerden dolayı oluyor. Bizim Suriye’deki görevimizde ise bir değişiklik yok. Hala DEAŞ’a odaklıyız.” dedi.

SKANDAL AÇIKLAMASINI YİNELEDİ

Türkiye’nin Afrin’deki YPG/PKK unsurlarına yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın “dikkatleri dağıttığı” şeklindeki değerlendirmesini yineleyen Manning, “Operasyonların durması bizim oradaki öncelikli görevimiz konusunda uzun vadede odağımızı değiştirmeyecektir.” dedi.

Manning, diğer taraftan örgütün halen DEAŞ’tan alınmış toprakları kontrolünde tuttuğunu söyledi.

YPG/PKK terör örgütü ABD’nin tavsiyesi üzerine ABD’nin örgüte olan desteğine karşı Türkiye’nin itirazlarını önlemek için SDG adı altında gizlenirken örgütün Afrin'e takviye göndermeye devam etmesi ABD’nin SDG üzerinde oynadığı kelime oyununu ortaya çıkardı.

AZILI TERÖRİSTİ 'GENERAL' OLARAK TANIMLADI

Manning, “General Mazlum” olarak tanımladığı PKK'lı terörist Cemil Mazlum ile Suriye’de ABD destekli YPG/PKK paravanı SDG ve türevleri olan sözde askeri konseyleri desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR 31
  • Cafer kirtay 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yok olsun
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Teroristleri legal yapmaya calisiyor aklinca. Her yeri terorist, generallerede saygisizlik bu kelime. Soyle bana arkadasini soylim sana kim oldugunu. Hos sizde ayni mayadiniz. Seytanlar birlikte poz vermis
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizi gebertecegiz siyonist kafir iblis yahudilerin itleri.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Olurmu bak biz sizi Afrin e bekliyorduk . Isterseniz Menbic de buluşalım .
    Cevapla
  • babamek 6 yıl önce Şikayet Et
    mazlumu getirin bana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması