Görevden alınan Tillerson açıklama yaptı!

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevine son verilen Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, görev süresinin 31 Mart’ta sona ereceğini söyledi.

GİRİŞ 13.03.2018 21:26 GÜNCELLEME 14.03.2018 09:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Tillerson, ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, görevine son verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BAŞKAN TRUMP BUGÜN BENİ ARADI"

 

Basın toplantısında duygusal hali dikkati çeken Tillerson, Başkan Trump'ın kendisini bugün öğleden sonra Air Force uçağıyla California'ya giderken aradığını anlattı.

Tillerson, görev süresinin 31 Mart'ta sona ereceğini ifade etti.

"POMPEO İLE GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ"

Bugün içerisinde ise görevini Bakan Yardımcısı John Sullivan'a devredeceğini kaydeden Tillerson, ABD Dışişleri Bakanlığına atanan John Pompeo'ya yapılacak geçiş süreci için çalışmaları başlatacağını belirtti.

TRUMP TWITTER'DAN AÇIKLAMIŞTI

Başkan Trump, sabah saatlerinde sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak Tillerson'ı görevden aldığını ve yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini duyurmuştu.

TRUMP: TILLERSON'LA BAZI SORUNLAR YAŞADIK

Trump daha sonra Air Force uçağıyla California'ya gitmeden önce Beyaz Saray'da basına yaptığı açıklamada Tillerson'la bazı konularda sorunlar yaşadıklarını ve Pompeo'nun göreve geleceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • demir 6 yıl önce Şikayet Et
    tillerson senin gibi değerli birinin o delinin yanında işi yok senin için iyi oldu ama dünya için kötü gelende ondan deli
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye yeterince düşmanlık yaptıramadığı için görevden aldı.trup istiyorki pkk yı türkiyeye karşı daha etkin kullansınlar.
    Cevapla
  • vatanvecan 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanin en buyuk teror devleti amerika
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    tillerson un sözü TÜRKİYE de geçmediği için belki göreviden alınmıştır .ama şunu kimse unutmasın.... abd de kim gelirse gelsin TÜRKİYE ye söz geçiremeyecektir ...
    Cevapla
  • Yunus doğdu 6 yıl önce Şikayet Et
    Tillerson şahin politika kriterlerine uymadı sanırım yerine gelecek pompei aşırı şahin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!