Trump: Uzay Kuvvetleri kuracağız!

ABD Başkanı olduğundan beri ilk kez Kaliforniya eyaletini ziyaret eden Donald Trump, San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada, gelecekte ABD ordusu içinde 'Uzay Kuvvetleri' oluşturabileceklerini söyledi.

GİRİŞ 14.03.2018 14:21 GÜNCELLEME 19.06.2018 09:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump ordu içerisinde gelecekte 'Uzay Kuvvetleri' oluşturabileceklerini söyledi. Kalifroniya eyaletindeki San Diego şehrinde askerlerle biraraya gelen Trump, önce ABD'nin yakın gelecekte Mars gezegenine yapmayı planladığı seyahatten bahsetti.

'RAKİBİM SEÇİMİ KAZANSAYDI MARS'A GİTMEYİ HAYAL EDEMEZDİNİZ'

 

ABD Başkanı "Eğer rakibim (başkanlık seçimini) kazansaydı Mars'a gidemezdiniz. Hatta bunu hayal bile edemezdiniz" dedi.

'HAVA KUVVETLERİMİZ VAR, UZAY KUVVETLERİMİZ DE OLACAK'

Sputnik'in aktardığı habere göre Trump "Benim uzay konusundaki yeni ulusal stratejim uzayı tıpkı kara, deniz ve hava gibi bir savaş alanı olarak tanıyor. Bir Uzay Kuvvetleri'ne sahip olabiliriz. Hava Kuvvetlerimiz var, Uzay Kuvvetlerimiz de olacak. Ordumuz, donanmamız var" ifadelerini kullandı.

​Trump sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biliyorsunuz geçen gün 'uzayda büyük miktarda iş yapmamız nedeniyle belki de uzay kuvvetlerine sahip olmamız gerektiğini' söyledim. Bunu söylerken çok da ciddi değildim ama sonra bunun harika bir fikir olduğunu ve belki de bunu yapmamız gerektiğini söyledim"

Geçen yıl ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi, Hava Kuvvetleri biriminin altında 'Uzay Kuvvetleri'nin kurulmasının önünü açan tasarıyı desteklemişti.

YORUMLAR 2
  • ahmet yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika babası yahudileri de alıp defolup gitse de dünya kurtulsa....Ve inşallah hepsi geberirler....Zaten bu trump dangalağı belasını arıyor ve çok yakında belasını bulacak Firavun da böyle yapmıştı....
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarim turkiyede bir an once uzay konusunda birseyler yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi