Rusya'ya bir darbe de o ülkeden! Duyurdular

Çifte ajan olayında Fransa da Rusya'ya tedbire hazırlanıyor. Eski Rus ajanı Skripal'nın zehirlenmesi olayıyla ilgili İngiltere'nin Rusya'yı sorumlu tutması ve 23 Rus diplomatı sınır dışı kararı almasının ardından Fransa da Rusya'ya karşı tedbir alacağını açıkladı.

Rusya'ya bir darbe de o ülkeden! Duyurdular
Rusya'ya bir darbe de o ülkeden! Duyurdular
GİRİŞ 15.03.2018 15:34 GÜNCELLEME 15.03.2018 15:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın İngiltere'de zehirlenmesi olayıyla ilgili Rusya'yı sorumlu tuttuğunu belirterek, almayı düşündükleri tedbirleri gelecek günlerde açıklayacağını bildirdi.

Macron, bir ziyaret için bulunduğu Indre-et-Loire bölgesinde  gazetecilere yaptığı açıklamada, Skripal ve kızına düzenlenen kimyasal saldırıyı  kınadığını yineleyerek, bu olayda tüm verilerin Rusya'nın sorumlu olduğunu  gösterdiğini kaydetti.

 

 

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan açıklamada ise  Macron'un sabah saatlerinde İngiltere Başbakanı Teresa May ile görüşme  gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, hafta başından itibaren İngiliz yönetiminin olayla ilgili  tüm gelişmeler ve yapılan incelemeler hakkında Fransa'yı bilgilendirdiği ifade  edilerek, bu verilerin saldırıda Rusya'nın sorumluluğu bulunduğunu gösterdiği  belirtildi.

"Fransa, İngiltere'nin olayın başka makul bir açıklaması olamayacağı  konusundaki yargısını paylaşıyor ve bir kez daha müttefiki ile dayanışma içinde olduğunu bildiriyor." ifadeleri yer alan açıklamada ayrıca Fransa ve  İngiltere'nin bu olaya verilecek yanıttaAvrupa ve Transatlantik birliği göz  önünde bulundurularak aynı düşünceleri paylaştığı vurgulandı.

İngiliz hükümeti dün Skripal'in zehirlenmesine tepki olarak Rusya'ya  yönelik yaptırım kararları alındığını, bu çerçevede 23 Rus diplomatın sınır dışı  edileceğini açıklamıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un İngiltere’ye  yapacağı ziyaretle ilgili davetin geri çekilmesi ile Rusya’da yapılacak Dünya  Kupası'na da İngiliz devlet erkanından ve kraliyet ailesinden katılım olmayacağı  belirtilmişti.

İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinde Rusya tarafından imal  edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir  kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu.

İngiltere 2006'da eski Rus ajanı Aleksandr Litvinenko'nun Londra'da  radyoaktif bir madde ile zehirlenmesinin ardından da 4 Rus diplomatı sınır dışı  etmişti.

TAKAS EDİLEN CASUS

Rus mahkemesi, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006  yılında Skripal'e 13 yıl hapis cezası verdi. Dimitri Medvedev’in devlet  başkanlığı döneminde affa uğrayan Skripal, 2010 yılında ABD’nin tutukladığı 10  Rus ajanı ile Avusturya'nın başkentiViyana'da takas edilen 4 casus arasında yer  aldı.

Skripal'in daha sonra İngiltere’ye gelerek ülkenin güneybatısındaki  Salisbury’de düşük profilli bir yaşam sürmeye başladığı belirtildi.

Rusya, Skripal’in 1990’lı yıllardan itibaren bilgi sızdırdığı İngiliz  dış istihbarat servisi MI6’ya, Rusya’nın Avrupa’daki casuslarının kimliklerini de  ifşa ettiğini öne sürmüştü.

Skripal ile kızı Yulia, önceki pazar günü Salibury'da bir bankta  bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu. Tedavileri süren baba ile kızın  sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu ancak istikrarlı olduğu  belirtiliyor.

YORUMLAR 5
  • Ertan 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki hain birtek bizden çıkmıyormuş.Ama rusdan parmakla sayılcak kadar.bizde ise baya baya çok.
    Cevapla
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların arasının açık olması bizim için iyidir .çıkarlarımıza göre hareket etmeliyiz
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    eeee bunlartambi iyiailaler anlayan anladı ortadoguda kan akarken hiç sesleri cıktımı iyi ailee çocukları msafir ah
    Cevapla
  • kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    bos laflar.putin isi biliyo.
    Cevapla
  • son durak 6 yıl önce Şikayet Et
    vaybe müktefikliye bakarmısın bize gelince müktefiklik yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim