Fransızlar kudurdu! Çirkin 'Afrin' yalanı

TSK'nın başarıyla sonuna ulaştırdığı Zeytin Dalı Harekatı, uluslararası basının takibinde. Tek bir sivil bile öldürmeden tamamlanan harekat, TSK yağma yapıyor yalanıyla karalanmaya çalışılıyor.

Fransızlar kudurdu! Çirkin 'Afrin' yalanı
Fransızlar kudurdu! Çirkin 'Afrin' yalanı
GİRİŞ 19.03.2018 15:33 GÜNCELLEME 25.05.2018 16:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

TSK'nın Afrin'de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı, meskun mahal operasyonunun gerçekleştirilmesiyle tamamlandı. Kentin terörden ve EYP'lerden temizlenme çalışmalarını yürüten TSK ve ÖSO mensupları, diğer yandan da halkın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. 

 

 

TSK hızlı bir şekilde sivillerin yaralarını sarmaya çalışırken Fransız meşeli AFP ajansı, tek bir sivilin yanlışlıkla dahi vurulmadığı harekatı karalamaya çalışıyor.

''TSK-ÖSO AFRİN'İ YAĞMALIYOR''

AFP haber ajansı son dakika olarak geçtiği Afrin haberinde, kent merkezinin yağmalandığı, sivillerin evlerindeki malzemelerin çalındığını ve askeri alanlarda bulunan mühimmatın da zorla alındığını belirtti. 

Haberin içeriğinde ÖSO askerlerinin kolilerle malzemeleri götürdüğü fotoğraflar kullanırken, gerçek AFP'nin çirkinleştiğinden daha da farklıydı. 

ENKAZ ALTINDAKİ MALZEMELER KURTARILIYOR

PKK/PYD/YPG'nin terörüne maruz kalan Afrin'de yerleşim yerlerinde ağır hasarlar meydana geldi. Burada terk edilen binaların içinde kalan malzemelerin ÖSO askerleri ve siviller tarafından kurtarılıp güvenli yerlere nakledilme görüntüleri "yağma" gibi gösterilmeye çalışılırken ÖSO'nun daha dün sivillere yaptığı yardım Fransız ajans tarafından gözardı edildi. 

SİVİLLERE KUCAK AÇTILAR

TSK ve ÖSO operasyonun en başından beri "sıfır sivil zaiyatı" parolasıyla koordineli olarak mücadele veriyor. Bu hassasiyet yer yer öyle noktalara geldi ki, sivilleri kullanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi sırasında sırf bölgede sivil var diye operasyonların yavaşlatıldığı dahi oldu. 

Bununla birlikte henüz dün, Afrin'den kaçan sivillere TSK ve ÖSO askerlerinin kumanya yardımları yaptığı görülürken, Fransız ajansı ÖSO ve TSK'yı da kendileri gibi yağmacı zannetti.

YORUMLAR 14
  • sercan SEVENK 6 yıl önce Şikayet Et
    fransız sizinde yapacaz harekat ecele etme
    Cevapla
  • gresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    batının abd nin butun planlarini RABBIM bozuyor kudursunlar, kudurarak onlar da batacak inşaAllah
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi arabamızı ürettiğimiz gün ilk işim çavuş armalı arabasını satmak olacak
    Cevapla
  • 12 bingol 6 yıl önce Şikayet Et
    Fazla kaale alinmamali hatta cevap bile verilmemeli terorist abd ve ab
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 6 yıl önce Şikayet Et
    önümüze bakalım beyler! biz vicdan azabı çekmeyelim diye afrindeyiz... elin gavuru terörü desteklemek için 10bin km. öteden gelip arka bahçelerimizde horozlanacak bizde evimizde mışıl mışıl uyuyacakmışız buna kargalar bile güler! nihayetiyle biz bu sene itibariyle 40 yıldır mücadele ettiğimiz teröre nokta koymak istiyoruz önümüze kim çıkarsa kendi bilir Mevlam yar ve yardımcımız olsun inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...