Sincar'a operasyon: PKK'nın paçavraları kaldırıldı

Irak'ta PKK'lı teröristlerin çekildiği iddia edilen Musul kentine bağlı Sincar (Şengal) ilçesine Irak ordusunun operasyon başlattığı bildirildi.

Sincar'a operasyon: PKK'nın paçavraları kaldırıldı
Sincar'a operasyon: PKK'nın paçavraları kaldırıldı
GİRİŞ 27.03.2018 12:47 GÜNCELLEME 27.03.2018 12:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak askerlerinin PKK'lılar tarafından eğitilen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) üyesi 7 kişiyi tutukladığı ve bazı kurumlara asılan PKK ve YBŞ sembollerini söktüğü belirtildi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen K24 televizyonunda yer alan habere göre, 2 gün önce Sincar'a giren Irak ordusu, bugün sabah saatlerinde geniş çaplı operasyon başlattı. İlçe merkezine giren askerler, bazı kurumlarda asılı olan PKK ve YBŞ'yi simgeleyen bez parçalarıyla sembolleri indirdi. PKK'lılar tarafından eğitildiği belirtilen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) üyesi 7 kişinin de tutuklandığı belirtildi. Irak ordusunun PKK ve YBŞ'ye ait kıyafetlerin giyilmesini de yasakladığı ifade edilirken, operasyonun yapıldığı bölgeye gazetecilerin alınmadığı kaydedildi.

 

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, dün Bakanlar kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Umarız ki Irak ordusu Türkiye’nin bu beklentisi doğrultusunda orada teröristlerin farklı üniforma, unvan, flama, bez parçası veyahut isim adı altında bölgede varlığını devam ettirmesine izin vermez" demişti.

YORUMLAR 8
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hic inandirici degil! PKK ve Irak anlasmis ve tiyatro oynaniyor yine!
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin alayınız
    Cevapla
  • Oradan 6 yıl önce Şikayet Et
    En ufak taciz gelirse karşımıza Irak Ordu'su da çıkarsa onlarda ezer geçer yine o operasyonları yapar oraları Türkiye topraklarına katarız
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak göz boyama yapıyor güvenilmez orayı teröristlerden biz temizlemeliyiz.
    Cevapla
  • Ornementa 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim kanaatım TSK girmedği sürece tehdit devam edecek. Unutmayalım ki Irak hala tam bağımsız bir ülke değil. Irak ABD nin emrinden katiyen çıkmaz, saten haberde teröristlere müdahale edilmiyor. ABD nin şimdiye kadar Suriye deki bölücü teröristlere yaptığı silah sevkiyatını ağrıklı olarak kara yoluyla Irak üzerinden yapmıştır. Irak ın rejiminin (merkez) buna itiraz ettigini şimdiye kadar kimse duymadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı