ABD'den sürpriz Menbiç hamlesi!

DEAŞ'la mücadele koalisyonu çerçevesinde ABD, Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç’te özel operasyonlar birliğini bu hafta genişletti. ABD ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Veale, takviye askerlerin sayısıyla ilgili bilgi vermedi.

ABD'den sürpriz Menbiç hamlesi!
ABD'den sürpriz Menbiç hamlesi!
GİRİŞ 31.03.2018 06:04 GÜNCELLEME 31.03.2018 06:36
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Thomas F. Veale yaptığı açıklamada yeni konuşlanmanın bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için bir koruma önlemi olduğunu iddia etti.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Veale, ''Koalisyon güçleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor'' dedi.

 

 

ABD’li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale ile bölgede özel operasyondan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamayı reddetti. 

Suriye’nin kuzeyinde bulunan bir Amerika’nın Sesi muhabiri ise ABD güçlerinin Menbiç’in kuzeybatısındaki Sayur Çayı vadisi boyunca yerleştiğini bildirdi. 

MGK'NIN MENBİÇ MESAJI

Hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun bildirisinde terör örgütü YPG’nin bölgeden hemen çekilmemesi halinde Ankara’nın harekete geçeceği uyarısı yer almıştı. Bildiride, “Münbiç'teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi takdirde Türkiye'nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat insiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği" belirtilmişti. 

YORUMLAR 14
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk ve kucuk seytanlar Allah sizlerin belanizi versin!
    Cevapla
  • Osm786 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD kafa kafa gelmez.gelirse hem Natoda skandal. Hem Batida resmen güvenini yittirir. Sözde mütefikke harb acmak. NATO kalmaz kaos cikar dünyada. Biz ABD haddini bildirelim bizi gördüklerinde mecbur cikarlar. Önümüzde duramazlar.imkansiz. karsimiza ancak Rus durabilir.
    Cevapla
  • vur kazmayı 6 yıl önce Şikayet Et
    nekadar fazla amerikan askeri o kadar çok ölü amerikan askeri
    Cevapla
  • Adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl kaçtığınızı da göreceğiz inşallah. Gelişinizden korkacak değiliz, yemezler.
    Cevapla
  • Osmanli Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu isin Süprizlen bir alakasi yok.Mecbur cikacaklar ordan.Türk Askeri Dalarsa onlara yenilirse Amerkikanin Havasi Kalmicak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Beşiktaş gol düellosunda 3 puanı 90+7'de kurtardı