Putin'den İngiltere'ye bir misilleme daha

Çifte ajan Sergey Skripal'in İngiltere'de zehirlenmesiyle Batı'nın hışmına uğrayan Rusya, tonunu iyice sertleştirdi. Moskova, İngiltere’nin 50’nin üstünde diplomatını Rusya’dan çekmesi gerektiğini belirtti.

Putin'den İngiltere'ye bir misilleme daha
Putin'den İngiltere'ye bir misilleme daha
GİRİŞ 31.03.2018 11:41 GÜNCELLEME 31.03.2018 12:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Daha önce 23 İngiliz diplomatı ülkeden kovan Rusya Dışişleri Bakanlığı, 50’nin üstünde İngiliz diplomatın daha ülkeden gönderileceğini açıkladı.

Cuma günü Bakanlığa çağrılan İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Laurie Bristow’a, bir ay içinde Rusya’nın İngiltere’deki diplomatı kadar çalışan bırakmaları gerektiği söylendi.

 

Cumartesi günü konuşan Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova, bu sayının 50’yi biraz geçtiğini belirtti.

İngiltere'de bu ay başında Noviçok sinir gazıyla evinin önünde saldırıya uğrayan Skripal ve kızı Yulia, uluslararası krize neden oldu. Salisburry Devlet Hastanesi, Yulia'nın yoğun bakımdan çıktığını ancak Skripal'in durumunun henüz kritik olduğunu açıklamıştı.

Uluslararası bir boyut kazanan ajan krizinde dün Moskova'da çok sayıda Batılı ülkenin temsilcisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

YORUMLAR 12
  • Rıza 6 yıl önce Şikayet Et
    3.Dünya Savaşına doğru gidiyor bu iş. Baylar bayanlar hazırlanın.Ciddi ciddi hazırlanın. Gelmekte olan savaş "Armageddon Savaşı" tabir edilen gelmiş geçmiş en korkunç savaş olacak.
    Cevapla
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    _ Çifte ajan Sergey Skripal İngiltere tarafindan zehirlenmesi çok daha büyük olasilik olarak duruyor .. adi üstünde " Çifte ajan " ... üstelik, sayin Putin ve Rusya seçimlere odaklamiskene kendi bacagına neden sıksın'ki (?)
    Cevapla
  • Kendal 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde fazla olan yabancı ajanları ne zaman göndereceğiz acaba? Avrupada Konsolosluk çalışan sayılarımız bizdeki ülkelerle eşit mi acaba? Aslında fazla çalışan ajanlık faaliyeti var demektir.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya haklıdır
    Cevapla
  • izmir-dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz planlıyor abd oynuyor.ingiliz emrediyor abd operasyon düzenliyor.sonuç abd ve uşakları, ingiltere ve avrupa nato rusyaya düşman kesilmiş yakında rusyaya savaş açacaklar türkiye incirliği kullandırırsa-boğazları ve karadenizi kullandırırsa rusyayı yenerler yoksa asla rusyayı yenmezler ülkemizin konumu çok çok önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi