Fransa, Salih Müslim'i heyetten çıkardı

Terör örgütü PYD’nin eski Eşbaşkanı Salih Müslim, Macron’la görüşmeye 3 saat kala heyetten çıkarıldı. Türkiye’nin iadesini istediği Müslim, Fransız protokolünün uyarısıyla liste dışı kaldı

Fransa, Salih Müslim'i heyetten çıkardı
Fransa, Salih Müslim'i heyetten çıkardı
GİRİŞ 03.04.2018 06:27 GÜNCELLEME 03.04.2018 06:28
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çekya’nın başkenti Prag’da şubat ayı sonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan terör örgütü PYD/PKK’nın eski Eşbaşkanı Salih Müslim’in, geçen hafta Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen heyette yer almasının planlandığı ortaya çıktı. Müslim görüşmeye 3 saat kala heyetten çıkarıldı.

UYARI ÜZERİNE LİSTEDEN ÇIKARTILDI

Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre Macron ile görüşmek üzere heyetle Paris’e giden Müslim, Türkiye’nin uluslararası arananlar listesinde yer alıyordu. Fransız protokol yetkililerinin son andaki uyarısı üzerine Elysee Sarayı’ndaki Ortadoğu masası yetkilileri ve iç güvenlik danışmanları Müslim’in adını listeden çıkardı. Örgütün Avrupa’daki temsilciliğini yapan Müslim ve heyetin gelişmeye tepki gösterdiği ancak buna rağmen görüşmeyi iptal etmedikleri öğrenildi.

 

 

Türkiye’nin çok şiddetli tepkisiyle karşılaşan skandal görüşme sonrasında Fransa’nın Münbiç ve YPG bölgesine askeri destek sunacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Habertürk’e bilgi veren Fransız yetkililer ise “Bölgede DEAŞ karşıtı koalisyon dışında başka bir askeri operasyonun öngörülmediğini” belirtirken, Fransa’nın bölgedeki tek amacının ‘arabuluculuk rolü’ olacağını, bunun ötesine gidilmesinin ise planlanmadığını ifade ediyorlar.

Öte yandan terör örgütü temsilcileriyle görüşerek Türkiye’nin tepkisiyle karşılaşan Fransa’dan Suriye’nin kuzeyinde PYD/PKK’nın kontrol altında tuttuğu bölgeye nisan ayının ikinci haftasında bir de heyet gideceği öğrenildi. Resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte 5-6 kişilik heyetin parlamenterler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşacağı öne sürülüyor.

YORUMLAR 31
  • ottoman57 6 yıl önce Şikayet Et
    hem bu "sey" cunku insan digemiyorum musluman dehil hem kurt dehil hem kurtler icin savasiyor diyor. bu adami ne zaman mit yakaliyacak???
    Cevapla
  • Dal Lop 6 yıl önce Şikayet Et
    Salih gerçekten müslim mi?
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Akıllarınca ali cengiz oyunu oynuyorlar.
    Cevapla
  • Reşitt 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanmayın sakın, tezgahtır.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    abd,israil,fransa,almanya,ingiltere ve diğer bazı devletler bunların alayı teröristleri destekliyor ama elbet bir gün bunlardan da HESAB SORACAĞIZ !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az