ABD'den Doğu Guta açıklaması: Haberleri izliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Suriye'de Esed'in ablukada tuttuğu Doğu Guta'nın Duma ilçesinde zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlenmesine ilişkin, 'Suriye'de Duma'da bir hastane yakınında muhtemel bir kimyasal saldırı olduğuna yönelik çok rahatsız edici haberler gördük' dedi.

GİRİŞ 08.04.2018 04:33 GÜNCELLEME 08.04.2018 04:34
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan üst düzey bir yetkili, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ablukası altındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesine zehirli gaz içerikli kimyasal silah saldırısı yapılmasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

"ÇOK RAHATSIZ EDİCİ HABERLER GÖRDÜK"

 

Yetkili, “Suriye'de Duma'da bir hastane yakınında muhtemel bir kimyasal saldırı olduğuna yönelik çok rahatsız edici haberler gördük. Haberler ve bölgede bulunan sağlık görevlilerin aktardığına göre barınaklarda saklanan çocuklar dahil en az 50 kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı." ifadesini kullandı.

"HABERLERİ TAKİP EDİYORUZ"

Saldırıya ilişkin haberleri almaya devam ettiklerini belirten yetkili, şunları kaydetti:

"Suriye'de rejimin daha önce de kendi halkına karşı kimyasal silahlar kullandığı açık şekilde ortada ve bu saldırılar 21 Ağustos 2013 yılında Doğu Guta'da başladı, binin üzerinde Suriyeli bu saldırıda hayatını kaybetti.

Daha öncede belirttiğimiz gibi, Rusya, Suriye halkının acımasız bir şekilde kimyasal silahlarla hedef alınmasında sorumludur. Rusya'nın Esed rejimini koruması ve kimyasal silah kullanımını durduramaması Suriye'deki sorunu çözmek isteyip istemediği noktasında kafalarda soru işaretleri oluşturuyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • tesbit 5 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekar katiller.
    Cevapla
  • muşlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün insanliği çok büyük bir felaket bekliyor. Kur'an zulümleri nedeni ile helak edilen kavimlerin kısaları ile dolu Allah mazlumun ahını alanı zalimleri kahreylesin cezasını vermeyide bize nasip eylesin amin
    Cevapla
  • Çepni 5 yıl önce Şikayet Et
    2 gün önce Rusya'dan şöyle bir açıklama gelmişti; Rusya'nın Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinin Başkanı Yuriy Yevtuşenko, Suriye'nin güneyindeki silahlı grupların kimyasal silah kullanımı da dahil, bir dizi provokasyona hazırlandığını söyledi.
    Cevapla
  • domuz avcisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Endiseli degilmisiniz
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Esad zaten abd ile anlaştı Rusyayı devre dışı bırakmaya calışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!