Suriye'de askeri hava üssüne füze saldırısı

Suriye'nin Humus şehrinde rejime ait "Tiyas Askeri Hava üssü"ne füze saldırısı gerçekleştirildi. Konu hakkında açıklama yapan ABD'li bir yetkili ABD'nin Suriye'deki saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 09.04.2018 06:44 GÜNCELLEME 09.04.2018 11:09
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Televizyonu’na dayandırılan habere göre, hava üssü yakınlarında şiddetli patlama sesleri duyuldu. Hava üssünün birçok füze tarafından hedef alındığı iddia edildi.

Suriye güçlerinin saldırıya karşılık verdiği de gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili üst düzey bir Amerikalı yetkiliden de açıklama geldi. Açıklamada Suriye'de Esad'a ait üsse ABD'nin saldırdığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

DONALD TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

 

Öte yandan Donald Trump, Suriye'de yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kimyasal saldırı sonrasında sert açıklamalarda bulunmuştu. Trump açıklamasında, Esad'ın ödeyeceği bedelin büyük olacağını belirtmişti.

PENTAGON SÖZCÜSÜ VE ABD'Lİ ÜST YETKİLİ YALANLADI

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor" dedi.

"Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Reuters'a konuşan Amerikalı bir üst düzey yetkili de, ABD'nin Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ BUGÜN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

"Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler" nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.

KATLİAMDA 70 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Doğu Guta'nın Duma bölgesinden gelen iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı, ancak yardım kuruluşları hükümeti en az 70 kişinin ölümüne yol açmakla suçladı.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail askeri yetkilileri ise konu ile ilgili bilgi vermeyi reddetti.

YORUMLAR 32
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    İran ve rusya derhal bir kaç atom bombası göndermesi lazım israile yoksa karizmayı çizdirirler iran ve rusyanın gücu yoksa masum silahsızlara mı yetiyor
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Leblebi mi gönderiyorsun. Sözünü ettiğin atom bombası, sonuçlarına kim katlanabilir.
    Cevapla
  • Tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yapmamış, müttefiki yapmış.Al birini bir ötekine!
    Cevapla
  • esed vuruluyor 6 yıl önce Şikayet Et
    esed suriyede müslümanları katletmeye devam ediyor. böyle devam ederse bütün dünya ülkeleri suriyeye gelecek ve esedi yok edecekler
    Cevapla
  • ANaliz 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamda israilin istediği senaryo göz yaşı dinecek mi ? katlıyamlar duracak mı ? işler daha kötüye gidecek çünkü asıl problem isarilin güvenliği esat rejimi bir hafta sonra gireceği yere neden kimyasal kullansın aslında senaryo belli ise yapanda bellidir.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepinizin belasını versin müslüman düşmanları müslüman larada şuur ver allahım artık uyku dan ne zaman uyanacaklar ölüm bizim için diriliş dir
    Cevapla
  • Vaaaay 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin hava savunma sistemi nerde????? Bize satilan s-400 ler fos cikmasin da
    Cevapla
  • Stinger 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusların Saddam Hüseyin e sattıkları Scud füzesinden de Mig uçaklarından da hayır gelmedi. Zaten Sovyetler zamanında Afgan mücahitler Amerika nın verdiği Stinger füzeleriyle 450 tane Rus uçağını düşürdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partili belediyede mobbing skandalı: Engelli personeli...
Suikast düzenlenmişti! Başkan Erdoğan'dan son dakika Robert Fico açıklaması