Sarkisyan yetmedi! Sular durulmuyor

Ermenistan'da Serj Sarkisyan'ın 23 Nisan'da yoğun protestolar üzerine görevi bırakmasıyla halk Erivan'daki gösterilere iki gün ara vermeye karar vermişti ki muhalif isim Nikol Pashinyan başkente 130 km uzaklıktaki Gyumri şehrinde gösteri organize ederek 10 bin kişiyi sokaklara topladı.

Sarkisyan yetmedi! Sular durulmuyor
Sarkisyan yetmedi! Sular durulmuyor
GİRİŞ 29.04.2018 10:32 GÜNCELLEME 29.04.2018 11:00
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan olmak istediğini duyuran Pashinyan başka hiçbir adayı desteklemeyeceğini ve sistemde köklü değişiklik gerçekleşene kadar da sokak protestolarını sonlandırmayacağını açıkladı ve başbakan olduğu takdirde sistemde köklü değişiklik sözü verdi.

Yeni başbakan 1 Mayıs'ta parlamentosa belirlenecek. Şimdilik Karen Karapetyan geçici olarak Başbakanlık görevini yürütüyor. Pashinyan Karapetyan'a görevi problemsiz şekilde devretme ve Sarkisyan'ın düştüğü hatalara düşmeme çağrısı yaptı.

 

 

Ermeni iş adamı Ruben Petrosian:

"Nikol Pashinyan'ı beğeniyoruz çünkü özgürce düşünebilen biri. Varolan krizi çözebileceği konusunda umutluyuz. Bu adam Ermenistan'da bir devrim gerçekleştirebilir ve onurlu bir başbakan olabilir."

Universite Öürencisi Aleksandr Khachatryan:

"Bu bir mücadele, rejime karşı barışçıl bir mücadele. Kavgamız spesifik bir kişiye karşı değil. Eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'a karşı değil. Toplumu ve ekonomiyi bozmuş olan sisteme karşı bir kavga bu."

Euronews muhabiri Apostolos Staikos:

"Ermenistan içinde ve dışında birçokları Serj Sarkisyan'In görevi bırakmasının protestoları sonlandıracağını düşünüyordu. Ne var ki vatandaşlar sokakta kalmaya devam etti ve sistem değişikliği talep ediyorlar. Bu mücadelenin ülkelerinin geleceğini şekillendireceğini umut ediyorlar."

YORUMLAR 18
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler artık işğalle ve aşırı milliyetçi tavır ile barışın olamayacağını anlayıp dağlık karabağda anlaşmalı türkiye ile barışıp bölgeyi savaş değil barış yuvasını çevirmeli
    Cevapla
  • Bozoklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ermenistandaki darbe yerine halen tam olarak getirilemedi.
    Cevapla
  • ben tek siz hepiniz 5 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan bu fırsatı kaçırmamalı
    Cevapla
  • VATAN AŞKI 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Geçmişte ettiklerinizin hepsini tek tek bulursunuz. Allah bizim unuttuğumuz zulümlerinizi asla unutmaz.
    Cevapla
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    bi ara uğrarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!