İtiraf geldi: Türkiye'nin sözü geçiyor!

Kadir Has Üniversitesi’nin Yunan profesörlerinden Konstantinos İfantis, Türk-Yunan ilişkilerini Kathimerini gazetesinden Yorgos Terzis’e değerlendirdi.

İtiraf geldi: Türkiye'nin sözü geçiyor!
İtiraf geldi: Türkiye'nin sözü geçiyor!
GİRİŞ 30.04.2018 11:06 GÜNCELLEME 30.04.2018 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İfantis, Ege'de ilişkilerin gidişatına Türkiye tarafından karar verildiğini, Yunanistan’ın ise duruma göre gard aldığını ifade etti.

Uluslararası İlişkiler hocası olan İfantis, ''Gerilim siyaseti veya durgunluğa geçiş kararı tamamen Türkiye’nin elinde'' dedi. Bu durumun acilen değişmesi gerektiğini ifade eden İfantis, Yunanistan’a ''kendi özgün siyasetinizi oluşturun'' çağrısında bulundu.

Türk ve Yunan üniversite öğrencileri arasında kıyaslama yapan tecrübeli akademisyen, “Şu anda Yunan öğrencilerin seviyesi biraz daha önde. Ancak Türkiye’de uluslararası üne sahip 4-5 üniversite bulunuyor ve gün geçtikçe daha da iyiye gidiyorlar. Akademik çalışma ve araştırma alanında çok sertler. Eğitime yatırım konusunda gece ile gündüz kadar Yunanistan’ın önündeler” diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU GÜNDEME OTURDU

Nitekim gelişmeler, İfantis’in değerlendirmesine uygun çizgide evrildi. İki ülkenin dışişleri bakanları Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikos Kocias, önceki gün bir araya gelmişti. Çavuşoğlu’nun “Ege’de bir tarafın diğerine ulaşması birkaç dakikalık uçuş mesafesinde. AB’nin Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi lehine yaptığı açıklamaları dikkate almıyoruz. Çünkü uluslararası hukuku ihlal ediyor” sözleri, Yunanistan’da gündeme oturdu.

Gazete ve haber bültenlerinde ana meselelerden biri haline gelen bu ifadeler, “Türk tehdidi ve saldırganlığı örneği” olarak yorumlandı. Çavuşoğlu ve Türkiye’nin “uluslararası hukuktan bihaber oldukları” öne sürüldü.

YORUMLAR 1
  • tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanın bu konuşmasından durumumuzu anlayabiliriz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek