Yunan'a ses etmeyen ABD, Türkiye'ye saldırıyor!

ABD, Yunanistan'ın S-300'lerine sesini çıkarmazken, Türkiye'nin alacağı S-400 sistemlerine yönelik yersiz açıklamalarına devam ediyor.

Yunan'a ses etmeyen ABD, Türkiye'ye saldırıyor!
Yunan'a ses etmeyen ABD, Türkiye'ye saldırıyor!
GİRİŞ 04.05.2018 10:09 GÜNCELLEME 04.05.2018 10:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD, bir diğer NATO ülkesi olan Yunanistan'ın S-300'lerine dair hiçbir şey söylemezken, Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 sistemlerine yönelik yersiz 'endişelerini' dile getirmeye devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "Türkiye bir NATO ülkesi, dolayısı ile NATO’daki ortaklarınızla uyumlu silahlar satın almanız beklenir. Biz bu sistemlerin NATO sistemi ile uygunluğunu görmüyoruz" dedi.

NATO'nun güney sınırını teşkil eden ve bu konumuyla yalnızca kendisi değil, diğer birçok NATO üyesi ülkeyi de koruyan Türkiye'nin Suriye ve Irak topraklarından gelen tehlikelere karşı yıllardır NATO'yu göreve çağırmasına sağır kalan ABD, söz konusu Türkiye'nin kendi göbeğini kendi keserek hava savunma sistemi edinmesi konusunda "NATO ortaklığı" bahanesini öne sürmeye devam ediyor.

 

 

ABD'DEN AÇIKLAMA

Türkiye gibi bir diğer NATO ülkesi olan Yunanistan'ın Rus yapımı S-300 sistemlerine yönelik hiçbir açıklama yapmayan ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında Türkiye'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, DHA'nın aktardığına göre, "Türkiye’nin S-400 sistemi edinmesi konusunda kaygılarımız olduğunu söyledik. Türkiye bir NATO ülkesi, dolayısı ile NATO’daki ortaklarınızla uyumlu silahlar satın almanız beklenir. Biz bu sistemlerin NATO sistemi ile uygunluğunu görmüyoruz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 35
  • Hızır HASTA 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduysa Türkiye'nin düşmanları her geçen gün katlanarak artıyor. İ M F,ye borcumuz yok, İhracat her gün artıyor. Türkiye kendi silahını yapıyor. Hedefleri Tayyip Erdoğan AKP, değil. ! Hedefleri Turkiyedir. ! Akıllı olmalıyız
    Cevapla
  • m.g 5 yıl önce Şikayet Et
    s 400savunma sistemi neden endiseleniyonuz ilerde bi saldiri planinizmi var
    Cevapla
  • tu_TS_ak 5 yıl önce Şikayet Et
    e cikarin bizi olmuyorsa boyle.. ne edelim simdi.. s class fuze almak suc mu.. ;)
    Cevapla
  • fusuy Lubkam 5 yıl önce Şikayet Et
    Uygun görmezsen görme bana ne sana ne ey abd ve sana köle olan diğerleri.
    Cevapla
  • Osmanli Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Erbakan ne dedi.Bize ne Amerikadan biz keni isimize bakalim dedi.Bize ne yolumuza devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti