Rusya'dan çarpıcı açıklama: Savaşa hazır değildi!

Rus askeri uzmanlar, Suriye ordusunun envanterindeki Rus yapımı füze savunma sistemi Pantsir-S1'in savaşa hazır durumda olmadığı için İsrail tarafından imha edilebildiğini belirtti.

Rusya'dan çarpıcı açıklama: Savaşa hazır değildi!
Rusya'dan çarpıcı açıklama: Savaşa hazır değildi!
GİRİŞ 12.05.2018 09:54 GÜNCELLEME 12.05.2018 09:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rus askeri uzman Konstantin Sivkov, İsrail ordusunun yayınladığı, Suriye’deki füze savunma sistemi Pantsir-S1'in vurulduğu belirtilen video ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sivkov, ''70 füze ile saldırıldı, füzeler hava savunma sistemlerini hedef aldı. Görüldüğü üzere gerçekten de Pantsir-S vuruldu. Düşük gabarili, yaklaşık 25 kilometre menzilli, süpersonik özelliği olmayan tanksavar füze kullanılmış. Pantsir-S'in nasıl imha edilebildiğine gelince, sistem savaşa hazır durumda değildi'' diye konuştu.

Mürettebatın sistemin yanında durduğuna ve silahı kullanmadığına dikkat çeken Sivkov, ''Sistem savaşa hazır durumda olsaydı, bu füzeyi vururdu'' ifadelerini kullandı.

 

 

Rus askeri uzman, ''Yani savaşa hazır durumda olmayan füze sistemlerinin vurulmasından bahsediyoruz. Burada özel herhangi bir durum yok'' dedi.

Pantsir-S1'e yapılan saldırı ile ilgili bir değerlendirme de Rus askeri uzman Korotçenko’dan geldi.

Natsionalnaya Oborona (Ulusal Savunma) dergisinin baş editörü İgor Korotçenko’nun Sivkov ile aynı görüşte olduğu anlaşıldı. Korotçenko, Pantsir-S1’in aktif halde olmadığı için saldırıya karşılık veremediğini ifade etti.

YORUMLAR 14
  • Fedai 5 yıl önce Şikayet Et
    9 Mayıs Rus milli gününde Netenyahu , Put itin yani Putin 'ın yanına niye oturup ziyaret ettiği belli oldu.Biz vuracağız , Lakin sizi değil , adamımız Bişer Esed ı ses çıkarmayın lütfen demeye gitmiş
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Belkide bir tuzak o sistemi yem olarak verdiler.daha genis capli saldirida israil ucaklarini indirecekler.dusundurucu bir durum
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bitince mi hazır olacak
    Cevapla
  • demir ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Peki adama demezler mi savaş halindeki bir ülkenin füzeleri ne zaman savaşa hazır hale getirilecekti savaş bittik den sonramı füzeleriniz dandik çıktı yada bilerek İsrail in saldırmasına göz yumdunuz
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Derler ki, ''oyunu bileye gelin, çalgıda hata ararmış. ''
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki