ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği resmen açıldı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasından yaklaşık 5.5 ay sonra ABD Büyükelçiliği Tel Aviv'den taşınarak Kudüs'te açılıyor. Gerçekleşen açılışa ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner katıldı.

GİRİŞ 14.05.2018 16:32 GÜNCELLEME 14.05.2018 17:16
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner ve İsrail yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen törende, ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binası resmen açılmış oldu.

NETANYAHU'DAN KÜSTAH SÖZLER: TARİH YAZDINIZ

 

 

Trump'ın kızı İvanka, damadı ve danışmanı Jared Kushner ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise törende hazır bulundu. Heyet, öncesinde ise Dışişleri bakanlığındaki etkinliğe katıldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu burada yaptığı konuşmada, Trump'ın elçiliği Kudüs'e taşıma kararını övdü. Netanyahu, kararı "cesur" olarak niteledi.

Törende de kısa bir konuşma gerçekleştiren ​İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerikan heyetine ''Sizden daha büyük dostumuz yok, İsrail'in ve Kudüs'un yanındasınız'' diye seslendi. Trump'ın kızı ve damadına ''Sizin bugün buradaki varlığınız, bunun Trump yönetiminin yanısıra sizin için de kişisel olarak ne kadar önemli olduğunu gösteriyor'' dedi.

''Ne büyük bir gün, ne muzaffer bir gün, tarihi bir gün'' diyerek szölerini sürdüren Netanyahu, Trump'a ''Tarih yazdınız'' diye seslendi.

TRUMP TÖRENE KATILMADI

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs Büyükelçiliği için bugün açılış töreni düzenlendi. Törenin Türkiye saatiyle 16.00'da yapıldı. Açılışa Başkan Donald Trump katılmadı ancak davetlilere telekonferansla hitap etti.

TRUMP: "İSRAİL HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Trump, İsrail'in "Kudüs'ten yönetildiğini söyleyip bizde büyükelçiliğimiz oraya taşıdık" dedi.

Elçiliği Kudüs'e taşıyarak gerginliğin fitilini ateşleyen ABD Başkanı, "Ülkesinin kalıcı bir barış anlaşmasını hedeflediğini" söyledi. Yayımlanan video mesajında Trump ayrıca, "Bugün aldığımız karar İsrail halkının her zaman yanında olduğumuzun göstergesidir" dedi.

YORUMLAR 140
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail’in her daim karşısındayız
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH israil ve amerikayı yerin dibine sokar inşallah .tarihte lut kavmini yok ettiği gibi yok olurlar inşallah
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    kendi pimlerini cektiler....
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahın gazabı üzerinize olsun inşallah kafirler
    Cevapla
  • DADAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın Cehennem...........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza