Barzani'nin kanalı duyurdu! PKK çekildi, ABD geldi

Irak'ta terör örgütü PKK’nın çekildiği Şengal bölgesine yerleşen ABD askerlerinin üs kurma hazırlığına giriştiği ve bölgede kalıcı olarak bulunacağı iddia edildi.

Barzani'nin kanalı duyurdu! PKK çekildi, ABD geldi
Barzani'nin kanalı duyurdu! PKK çekildi, ABD geldi
GİRİŞ 06.06.2018 10:38 GÜNCELLEME 06.06.2018 10:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Irak'ta terör örgütü PKK’nın çekildiği Şengal bölgesine yerleşen ABD askerlerinin bölgede kalıcı olarak bulunacağı ileri sürüldü. Önceki gün, 120 kadar ABD askerinin Şengal’e ulaşarak burada bir üs kurma hazırlığına giriştiği ileri sürülmüştü.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli Rudaw Televizyonu’nun internet sitesindeki habere göre, ABD Şengal bölgesine daha fazla asker gönderecek.

 

 

HEDEF: HAŞDİ ŞABİ

ABD askerlerinin bölgedeki terör örgütü PKK’ya destek çıkmak için Şengal’e konuşlandırıldığı ileri sürülüyor. Fakat Rudaw’a konuşan bir yetkili, ABD askerlerinin bu bölgeye, "İran yanlısı Haşdi Şabi’nin etkinliğini azaltmak amacıyla yerleştirildiğini" ileri sürdü. Irak’ta yaklaşık 5 bin ABD askeri bulunuyor. ABD, Irak’ta bulunan İran yanlısı güçlerin ülkeden ayrılması gerektiğini savunuyor.

Şengal’deki ABD yapılanmasının ardından Bağdat yönetiminin de Şengal bölgesine birlikler gönderdiği ve bir üs kurma hazırlığı içine girdiği iddia edildi.

YORUMLAR 9
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Akp
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika petrole çöktü pkk.ypg yı de bekçi yaptı hadi HAYIRLI olsun
    Cevapla
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin derdi petrol degil, lakin masraflari cikarmak icin petrole cöküyor.
    Cevapla
  • Adalet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne yaman celiski super guc abd ve teror orgutlerinin dusmani abd yaman celiskide burada basliyor teroristler cekiliyor abd yerlesiyor abd cekiliyor teroristler yerlesiyor
    Cevapla
  • Ağrılı 5 yıl önce Şikayet Et
    Barzani söylüyorsa bilin ki yalandır çünkü o bir yahudi uşağı
    Cevapla
  • Uyanın 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerde ırkçılar Türkiyeye olan düşmanlığınız neden Dünyanın baş belası Amerikaya yok. Utanmadan diyor PKK oradan çekildi ABD yerleşti. Görün bunların amacı Kürtler veya Kürt Devleti kurmak değil. Bile bile kendinizi kullandırmayın. Saddamı asan ABD yarın bir başka oyunla sizide oradan atar. Akıllı olun, Türkiyeden yardim isteyin,nankör olmayın. ABD'nin orada olması herkes için EN büyük tehdittir... Daha 10 20 sene önce milyonlarca insanlarınızı katleden ABD'ye güveniyorsanız daha ÇOK öleceksiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!