Avrupa'da büyük korku: Artık ABD koruyamaz!

Letonya Başkanı Raymond Vejonis "Avrupa, kendisini Rusya ile olan zorlu mücadelelere karşı savunmak için yalnızca ABD'ye güvenemeyiz" dedi.

Avrupa'da büyük korku: Artık ABD koruyamaz!
Avrupa'da büyük korku: Artık ABD koruyamaz!
GİRİŞ 17.06.2018 14:36 GÜNCELLEME 17.06.2018 14:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Letonya Başkanı verdiği demeçte NATO için birkaç tehdidin olduğunu bunların başlıcalarının: Çin'in artan etkisi, Suriye ve Kuzey Afrika'daki durum, ittifakın güneyindeki istikrarsızlık ve Rusya. 

Başkan Raymond Vejonis, açıklamalarında ABD'nin Avrupa'yı korumakta yetersiz kalacağını ima ederek "Avrupa, kendisini Rusya ile olan zorlu mücadelelere karşı savunmak için yalnızca ABD'ye güvenemeyiz" dedi.

Başkan'ın Batı için tehlike arz eden bu durum için ''yumuşak güvenliği'' ve karma tehditlere karşı mücadeleyi güçlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Litvanya, Letonya ve Estonya, ilk kez ABD ve NATO'dan daha fazla askeri yardım ve fon talep etmiyor. Buna karşın Nisan ayında, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede Baltık ülkelerinin liderleri, ''Rus tehdidi'' nedeniyle bölgedeki askeri varlığı güçlendirmesini istedi.

Trump bu konuda olumlu bir karar verdi ve ek olarak Baltık devletlerine 170 milyon dolar tahsis etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Mayıs ayında Moskova'nın Baltık ülkeleri ve Polonya'daki ittifakın harekete geçmesinden endişe duyduğunu söyledi.

YORUMLAR 17
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş kardeş geçinin niye paranoyak yaşıyosunuz
    Cevapla
  • osm786 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusun dilinden ancak Türk anlar. yarin Biz Osmanliyi insa edip.kuzu kuzu bize vergi ödetirecegiz. ondan sonr diplomatik bagimizla Rusyaya digecez su kücük ülkelerle ugrasma degmez :)
    Cevapla
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    siz bizlere muhtac edecek Allah insallah
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    kimse hikaye anlatmasın rusya açık ve mert oynuyor. ab abd hep teröristleri maşa olarak kullanırken rusya bizzat kendi savaşıyor. putin ile reis yan yana titretelim dünyayı bu lazım bize ayrışma değil.
    Cevapla
  • tuncay 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım sen hangi devirde yaşıyosun ruslarla mı birlikte hareket edeceğiz. unuuttun galiba savaşalarımızı .
    Cevapla
  • Savaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Boyle birsey olsa turkiyenin işine yarar bunun sonucunda türkiye kensini buyutur topraklarinida buyutur tarafsiz kalir savas sonunda güçlü olacagi icin toprakta alabilir kendinide gelistirwbilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti