Ağzına gaz bombası saplanmıştı! Haber geldi

İsrail askerlerinin attığı gaz bombasının ağzına isabet ettiği 24 yaşındaki Heysem Ebu Seble'nin tedavi için acilen Gazze'den çıkarılması gerekiyor ancak İsrail izin vermiyor.

Ağzına gaz bombası saplanmıştı! Haber geldi
Ağzına gaz bombası saplanmıştı! Haber geldi
GİRİŞ 19.06.2018 16:24 GÜNCELLEME 19.06.2018 16:24
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Heysem'in çene, şakak ve dişleri için özel cerrahi müdahaleler gerekiyor" dedi. Seble'nin halası ise, "Bu vahşet, Heysem'i bayram sevincinden mahrum bırakarak, sessizliğe mahkum etti" diye konuştu. 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde geçen cuma günü düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerleri tarafından atılan gaz bombasının ağzına isabet ettiği Heysem Ebu Seble'nin (24) tedavi için tek umudu, Gazze'den çıkabilmek.

Çenesinin bir kısmı kırılan, dişlerinin tamamı dökülen, burnundan nefes alamayan ve konuşma güçlüğü çeken Ebu Seble'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Ebu Seble'nin İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün ağzına isabet ettiği, göz yaşartıcı ve yakıcı gazın dumanının burnundan, ağzından ve kulaklarından çıktığı o an yaşadığı tarifsiz acı kameralara da yansımıştı. 

Heysem'in halası Teheni Ebu Seble, yeğenine şu ana kadar sadece bir ameliyat yapılabildiğini ve yüzünden 8 santimetrelik gaz kapsülü ile 5 santimetrelik bir kapsül parçasının çıkarıldığını aktardı.

'O ACIYI TAHAYYÜL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL'

Yüzünün şakak kısmı ile çenesindeki kırıklar ve dişlerinin olmaması nedeniyle yeğeninin şu anda net bir şekilde konuşamadığını ifade eden Teheni, "Heysem'in eski haline dönebilmesi için özel cerrahi müdahaleler gerekiyor. Ancak ne yazık ki Gazze'deki imkanlar bu tür cerrahi müdahaleler için elverişli değil. Heysem'in, Gazze dışında bir ülkede tedavi olması lazım. Bunun için de seyahat izni verilmesi gerekiyor." dedi.  

Teheni, sosyal paylaşım sitelerinde yeğeninin vurulduğu ana ilişkin görüntüleri izlediğinde gördüklerine inanamadığını belirterek, "Heysem sağlığına kavuşsa bile bu görüntüler yürekleri dağlamaya devam edecek. Heysem'in ağzına gaz kapsülü isabet ettiği o an hissettiği acıyı tahayyül edebilmemiz mümkün değil."diye konuştu.

Gazze ablukasının kaldırılması ve 1948'de zorla çıkarıldıkları topraklarına geri dönme taleplerini dile getirmek için Gazze'nin sınır bölgelerinde barışçıl gösteriler düzenleyen sivillere karşı İsrail'in uyguladığı vahşeti kınayan Teheni, şöyle konuştu:

Bu vahşet, Heysem'i bayram sevincinden mahrum bırakarak, sessizliğe mahkum etti.

TEDAVİ GAZZE'DEN ÇIKMASI ŞART

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra da Filistinli gencin, Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde bulunmayan daha üst düzey tedavi ve cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyduğunu belirterek "Heysem'in çene, şakak ve dişleri için özel cerrahi müdahaleler gerekiyor. Bunun için de acilen bölgeden çıkması lazım." dedi.

Kudra ayrıca Heysem Ebu Selbe'nin eski konuşma yetisine kavuşabilmesi için bir dizi özel eğitim ve rehabilitasyona ihtiyacı olduğunu vurguladı. .

İSRAİL'İN GÖZ YAŞARTICI GAZ 'SİLAHI'

İsrail askerlerinin, 30 Mart'tan bu yana düzenlenen barışçıl gösterilerde yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığına işaret eden Kudra, ancak bu sefer kullanılan gaz bombalarının neden olduğu etkilerin sağlık personeli tarafından bilinenlerden çok daha farklı olduğunu söyledi. 

Kudra, bu bombalarda kullanılan gazın neden olduğu etkilerin ciddiyeti göz önüne alındığında İsrail ordusunun söz konusu bombaların bileşiminde 3 tür gaz kullandığını aktararak, bu gazların, uluslararası yasaklanmış silah kapsamında olduğunu belirtti.

Bu gazların ilk türünün kasılma, şiddetli kalp atışı, şiddetli öksürük ve hareket edememeye neden olduğunu kaydeden Kudra, ikinci türün ise ciltte ağrılı kaşıntıya yol açtığını dile getirdi.

Kudra, "yakıcı gaz" olarak isimlendirilen üçüncü tür gazın da doğrudan göz basıncını etkilediğini belirtirken, tüm bunların yanı sıra çok sayıda Filistinlinin de gaz kapsüllerinin doğrudan vücutlarına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmalara maruz kaldığını aktardı.

Gazze sınırındaki barışçıl gösteriler sırasında İsrail askerlerinin attığı gaz kapsülünün başına isabet ettiği 1 Filistinli de hayatını kaybetmişti.

Kudra, uluslararası topluma "Gazzelilerin korunması için tüm sorumluluklarını yerine getirmesi ve yaralıların tedavi edilebilmesi için İsrail askerlerinin kullandığı gaz türlerinin tespit edilmesi" çağrısında bulundu.

YORUMLAR 10
  • samsunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    bizim devletimiz büyük devlettir inşallah tedacisi için cumhurbaskanımız devreye girer yardımcı olur kardeşimize acıları bur nebze olsun diner inşallah israil soysuzu sonunu kendi hazırlıyor elbet bir gün gelecek onlarida bu yaptiklarindan dolayi cezasini verecegiz
    Cevapla
  • Sıla 5 yıl önce Şikayet Et
    Rezil İsrail ? Çok azdın!
    Cevapla
  • R Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya Kahhar!
    Cevapla
  • halıcı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim Ben bir siyonistin canını almadan benim canımı alma ve bana bu gaza fırsatını sahaya her çıktığımda ver nolur
    Cevapla
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve yandaşları kahrolun aynı acıları yaşayın bu dünyada ve öteki dünyada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler