İran son noktayı koydu! Hiçbir yere gitmiyoruz

İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İran'ın Suriye'deki askeri varlığının devam edeceğini belirtti.

İran son noktayı koydu! Hiçbir yere gitmiyoruz
İran son noktayı koydu! Hiçbir yere gitmiyoruz
GİRİŞ 08.07.2018 10:29 GÜNCELLEME 08.07.2018 10:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'in haberine göre, Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın yenilmesinden sonra İsrail'in hakimiyet kurmak istediğini dile getiren Abdullahiyan, "buna engel olmak için İran'ın bu ülkedeki askeri varlığının devam edeceğini" söyledi. 

Abdullahiyan, "İran'ın askeri danışmanları Suriye'deki görevlerine aynı şekilde devam edecek" dedi. 

 

 

RUSYA İLE İSRAİL'İN ANLAŞTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

İran'ın Suriye'nin güneybatısındaki askeri mevcudiyetinden rahatsız olan İsrail'in Rusya ile Tahran yönetimine bağlı tüm askeri unsurların bölgeden çıkarılması yönünde anlaştığı iddia edilmişti.

TRUMP'IN PUTİN'DEN YARDIM İSTEYECEĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Batı medyasında, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 16 Temmuz'da Finlandiya'nın Helsinki kentinde bir araya geleceği Rusya lideri Vladimir Putin'den, İran'ın Suriye'den tamamen çekilmesi için yardım isteyeceğine ilişkin haberler yayınlanmıştı.

İran devletinin önemli isimlerinden sayılan Abdullahiyan, önceki cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dönemlerinde İran Dışişleri Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi silahi israilden almis soyle.. kendi ayaklari ustunde duruşu zorunuzami gidiyor.
    Cevapla
  • demir ersoy 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail saldırılarını nasıl bertaraf edeceksiniz kalmaya devam vurulmaya devam kendini savunma yok Rusya da Esed de sizi sattı gitmeniz için İsrail lin saldırılarını görmezden gekliyorlar
    Cevapla
  • Numan 5 yıl önce Şikayet Et
    Iranin yuzunden suriye bu halde
    Cevapla
  • kasım 5 yıl önce Şikayet Et
    İran,daha kendi ülkeni bir düzene sok.Geçim sıkıntısı çeken milyonların varken dışarıya sırf gurur ve gösteriş için bu kadar para harcamak niye?Bunu sakın siyonizme direnmek olarak açıklama.İsrailden el altından en çok silah alan ülke sensin.Kendine gel.Dağılman kimlerin işine gelir,düşün.
    Cevapla
  • himm 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangi silahlari kendi uretiyor. Parcalar fisaridan temin ediliyor. Ambargo yedin mi parca da gelmez, dogalgaz ve petrolu de ulkeden cikaramazsin. Zengin ulke felan yalan olur. Dolar silahi ap ayri bir durum zaten. Hayırlı geceler
    Cevapla
  • ayhan üstün 5 yıl önce Şikayet Et
    tüm silahlarını kendi üreten ülke dünyanın 2. petrol birinci doğalgaz zengini ülkeye fakir demek ilgnç..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı