Duyurdular! İsrail savaş uçağını düşürdük

Suriye devlet basını Pazar günü Humus vilayetindeki T4 hava üssünü hedef alan bir İsrail savaş uçağının, dün Suriye hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu bildirdi. Öte yandan İsrail Savunma Bakanı, Golan Tepeleri'ne yönelik herhangi bir girme girişimine "sert yanıt" vereceklerini söyledi.

Duyurdular! İsrail savaş uçağını düşürdük
Duyurdular! İsrail savaş uçağını düşürdük
GİRİŞ 09.07.2018 15:08 GÜNCELLEME 09.07.2018 15:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin haber ajansı SANA'nın akşam saatlerinde geçtiği haberde, İsrail'e ait savaş uçaklarının, Humus ilinde yer alan, İran destekli yabancı grupların da kaldığı T4 hava üssüne füze saldırısı düzenlediği kaydedildi.

"FÜZELER VE BİR UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ"

Ajansın askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Savunma sistemlerimiz, İsrail'in T4 hava üssüne saldırısına karşılık vererek birkaç füzeyi düşürdü. Sistemlerimiz, saldırıyı yapan uçaklardan birini vurdu, diğerlerini de geri çekilmeye mecbur bıraktı" ifadelerine yer verildi.

 

 

İsrail makamları henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail, son 3-4 ay içinde Suriye'nin Humus, Kuneytra, Dera ve Şam illerindeki rejim ve destekçisi İran'a ait askeri noktalara saldırılar gerçekleştirmişti.

İSRAİL'DEN "VURURUZ" TEHDİDİ

Öte yandan İsrail, Esed rejiminin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından izlenen ateşkes kapsamında silahtan arındırılmış Golan Tepeleri'ne güçlerini konuşlandırması halinde "sert yanıt verme" tehdidinde bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail parlamentosundaki konuşmasında "Biz 1974'teki muharebeyi kesme anlaşmasına uymayı sürdüreceğiz ve anlaşmanın her maddesine harfiyen uyulmasında ısrarcı olacağız. Herhangi bir ihlal İsrail devletinin sert yanıtı ile karşılanacak" dedi.

İsrail, Suriye ordusunun bölgedeki askeri operasyonlarına karşılık birlikleri vurmakla tehdit ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur birine
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar. israil'in muhtemel saldırılarını meşrulaştırma çabaları bunlar.
    Cevapla
  • 34kartal 5 yıl önce Şikayet Et
    israil in bütün savaş uçaklarını düşürün iyidir. pis israil sömürge topluluk israil.
    Cevapla
  • Reklam arası 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin iyi reklam yapmış ama, gördünmü abd uçağını nasılda eski sostemlwriyle indirdi yerin dibine...yeni sistem olsa daha havalanmadan kafasınakadasına çökecek. Doğru yoldayız, 500likleride sipraiş edelim.
    Cevapla
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize en çok 100 adet Su 57 ve milli hava savunma sistemi Hisar kısa ve orta menzilli ve 50 kW lık laser silahların seri üretime geçilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı