Rumlar ürktü! 'Çavuşoğlu bizi tehdit etti'

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptığı ziyaret, Rumların tepkisini çekti. Siyasi partiler, Çavuşoğlu'nun, enerji konusunda Rum tarafını tehdit ettiğini öne sürdü.

GİRİŞ 26.07.2018 14:11 GÜNCELLEME 26.07.2018 15:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmesi sonrasında, "Özellikle hidrokarbon sondajları konusunda bu tavrını net bir şekilde görüyoruz ve bundan sonraki süreçte bu konuda bizim tavrımız da değişecektir. Özetle Kıbrıs Türk halkının buradaki hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.

 

 

Rum EDEK partisi, Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalarla Rumları tehdit ettiğini ileri sürdü. Çevreciler Hareketi Partisi de, tehditlere rağmen enerji planlarını sürdürmeleri gerektiğini savundu. İki parti, "Akıncı ile Çavuşoğlu bu açıklamalarla mı müzakere masasına gelecek?" dedi. Açıklamalarda, Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'e de "Gerekli tedbirleri al" çağrısı yapıldı.

YORUMLAR 3
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Bencede alsin gerekli tedbirleri yoksa 1974 baris harekatina kadar kibrista Turk askerini bekleyen mucahitlere dinlettiginiz bekledim de gelmedin sarkisindan sonra mucahitlerin size dinlettigi bir gece ansizin gelebilirim gibi bir enstanteyi tarih tekerrurden ibarettir diyerek tekrar yasayabilirsiniz
    Cevapla
  • dadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    eğer gerçekten tehdit ettiyse helal olsun iyi yapmış az bile
    Cevapla
  • yakamoz 5 yıl önce Şikayet Et
    birde tehdit etti sayalım. sıkıyorsa sizde onu tehdit edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı