ABD'nin Rusya korkusu! Mecburen yeniden kuruyor

ABD Donanması, Rusya'nın artan denizaltı hareketliliğine karşı Atlantik Okyanusu'ndaki muharip filosunu yeniden teşkilatlandırma kararı aldı. ABD Donanma Operasyonları Başkanı John Richardson, ABD'nin kimseyle kavga arayışında olmadığını vurguladı.

ABD'nin Rusya korkusu! Mecburen yeniden kuruyor
ABD'nin Rusya korkusu! Mecburen yeniden kuruyor
GİRİŞ 26.08.2018 06:51 GÜNCELLEME 26.08.2018 06:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'de yayın yapan Politico internet sitesinde yer alan habere göre ABD Donanması, 2011 yılında etkinliğine son verilen Virginia eyaletine bağlı Norfolk kentinde konuşlu 2. Filo'nun yeniden kurulduğunu açıkladı.

Operasyon bölgesi ABD'nin doğu kıyıları ile Arktik bölgesini içeren 2. Filo Komutanlığı'na yeniden gemiler, hava araçları ve deniz piyadelerinden oluşan çıkarma personeli atanacağı belirtildi.

Adımın, Atlantik Okyanusu'nda son dönemde artan Rus denizaltı hareketliliğinin ardından gelmesi dikkati çekti.

ABD Donanması Filo Kuvvetleri Komutanı Amiral Chris Grady, Norfolk limanında demirli USS George H.W. Bush gemisinde yaptığı konuşmada, ABD Donanmasının son dönemde Soğuk Savaş'ın sonundan beri rastlamadığı düzeyde eşdeğer güç baskısıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Denizdeki kontrolümüz ve güç aktarma kapasitemiz, ulusal güvenliğimizin iki ana unsuru, yeniden yükselişe geçen yabancı güçlerin, yani Rusya ve Çin'in meydan okumasıyla karşı karşıya." dedi.

Filonun yeniden kurulmasıyla ilgili emri bu yıl başında veren ABD Donanma Operasyonları Başkanı John Richardson da ABD'nin kimseyle kavga arayışında olmadığını vurgulayarak, "Ancak fiili gerçeklik donanmanın Atlantik bölgesinde büyük ölçekli bir okyanus manevra savaşına hazırlıklı olmasını gerektirmektedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya komşumuz biz yanarsak onlarda yanar birlik olup abd hegomonyasını dağıtmalıyız ki ortadoğuda suriye iran ırak parçalamak için yapılan büyük israil projesi yok olsun
    Cevapla
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel, ABD yi her ülke zorlamaliki, bütün parasini Savunmaya yatirsin ve eninde sonunda Ic Savas cikip kendi kendilerini yok etsinler. Bu imkansiz degil. ABD de ic savas belirtileri var simdiden.
    Cevapla
  • kaybeder 5 yıl önce Şikayet Et
    barış zamanında gerektiği kadar hazırlıklı olmayan, gereken tedbirleri almayan savaş zamanı kaybeder
    Cevapla
  • risk artıyor 5 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin riskleri giderek artıyor
    Cevapla
  • Oğuz 5 yıl önce Şikayet Et
    1. Dünya Savaşında Almanya yi kesin yeneceğine inanan ABD İNGİLTERE FRANSA İTALYA VE YAHUDİLER ......Osmanlı’yı da içerideki vatan hainlerinin zorla yönlendirmesiyle Almanya'nın yanında savaşa zorlayıp 900 yıllık koca devleti tarih sahnesinden sildiler. Şimdi de aynı oyun Rusya, Çin Türkiye üzerine tekrar oynanmak isteniyor.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...