ABD'den Türkiye sınırında tehlike adım!

Suruç'un karşısında yer alan Ayn el-Arab'a (Kobani) getirilen radar sistemi, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor.

GİRİŞ 26.08.2018 16:57 GÜNCELLEME 27.08.2018 13:28
Bu Habere 308 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin tepkisine rağmen bugüne kadar terör örgütü YPG'nin yanında saf tutan ve Suriye'nin kuzeyine binlerce TIR silah gönderen ABD, bu kez çizgiyi aşan bir adım atıyor.

ABD ordusu, Türkiye sınırına radar sistemi kuruyor. Yerel kaynaklar, radar sisteminin Suruç'un karşısındaki Ayn el-Arab'a (Kobani) kurulmaya başlandığını bildiriyor.

 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde dev bir nakliye uçağıyla getirilen sistem, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor.

Görüntülerde konuşan ABD'li komutan ise, radarın bölgede uçan jetleri kontrol edeceğini söylüyor.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti YPG'ye destek ziyaretleri yapıyor. Heyetin başındaki isim, eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck.

Menbiç ve Ayn el-Arab'tan (Kobani) sonra gittiği Şedade ilçesinde konuşan Roebuck, ABD'nin Suriye'de kalıcı olduğunu söyledi. ABD'li temsilci, "DEAŞ, Suriye'nin tamamından sökülüp atılıncaya kadar buradayız" ifadesini kullandı.

Suriye'deki iç savaşın başlangıcında muhalifleri destekleyen ABD, birkaç yıldır terör örgütü YPG ile aynı cephede yer alıyor. ABD'nin halihazırda Suriye'nin birçok noktasında askeri üssü bulunuyor. Bu yıl içinde Menbiç'e yeni bir üs kuruldu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 308
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    CUVALDIZI KENDİMİZE BATIRDIĞIMIZDA ?!!! "Bu Conilerin IRAK kuzeyi ve SURİYE kuzeyindeki yapılanmasında bizim de payımız var mı yok mu? Önemli bir soru ? Taaa ABD'den gelip IRAK ve Suriye kuzeyinde Kürt devleti parçalarını birleştirdi..... Biz naptık???
    Cevapla
  • abdsevici 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kadar aşağılık bir devlet var mı acaba tarih yazdı mı
    Cevapla
  • Nevşehirli 5 yıl önce Şikayet Et
    Daeş in savaş uçağı mı varki?
    Cevapla
  • ŞEMS 5 yıl önce Şikayet Et
    teknolojiye karşı teknolojik atak ile karşı verebilirsin veya onları onların silahı ile vurabilirsin. peki nedir onların silahı; deaş- bir silahtır. radar- bir silahtır. eğitim- bir silahtır.....
    Cevapla
  • ebrar 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin yapması gereken en mantıklı hareket Suriye ye zeytin dalı uzatmalı yoksa abd işıdı bahane ederek yıllarca orta doğuda kan akıtacak ve kimsede senin burada ne işin var diyemiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu