İsrail'den ilginç karar! Türkiye yok

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Tel-Aviv yönetiminin 2019 yılında Türkiye ile ilişkileri geliştirmek gibi bir çaba içerisinde olmayacağını iddia etti. Haaretz, Türkiye'nin raporda "öncelik" olarak görülmediğini öne sürdü.

İsrail'den ilginç karar! Türkiye yok
İsrail'den ilginç karar! Türkiye yok
GİRİŞ 05.09.2018 09:52 GÜNCELLEME 05.09.2018 09:57
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail’in çok satan gazetelerinden Haaretz, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın 2019 yılı için hazırladığı plan ve programı içeren belgelere ulaşarak özel bir haber yaptı. Tel-Aviv yönetiminin planlarının ve diplomatik ilişkilerdeki önceliğinin yer aldığı raporda İsrail’in İran ile "daha iyi" bir anlaşma yapmak istediği ifade ediliyor. ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkması sonrasında eski anlaşmanın güncellenerek İsrail için daha faydalı bir hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

TÜRKİYE DİPLOMATİK AMAÇ DEĞİL

 

 

Gazze’de uzun süreli sakinliğe odaklanmak gerektiğini ve insani krizlerin önüne geçilmesinin amaçlandığı bu raporda İsrail’in Mısır ve Ürdün ile yakın temasta olması gerektiği sık sık vurgulandı. Raporda pek çok kez Mısır ve Ürdün arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi gerektiği ifade edilirken Haaretz, Ankara’yı da ilgilendiren bir detayı okuyucularıyla paylaştı.

Haaretz, Türkiye’nin raporda "öncelik" olarak görülmediğini okuyucularına duyurdu. Gazete, "Mısır ve Ürdün’le ilişkileri kuvvetlendirmek bu raporda sık sık yer alıyor fakat Türkiye yine İsrail’in ana diplomatik amaçlarından biri olarak görülmüyor" yorumunu yaptı.

YORUMLAR 29
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanin,ÜÇ BÜYÜK BAŞ BELASI!YAHUDI,RUM,ERMENI,ÜÇÜDE OSMANLILARIN EKMEGINI YIYIP,SUYUNU IÇEN ITLER,GITTIKLERI AVRUPA VE ABD. OKUYUP YÜKSEK MAKAMLARA GELDIKLERINDEN BUNDAN FAYDALANIP, TÜRK VE ISLAM DÜŞMANLIGINI KÖRÜKLÜYORLAR,AVRUPANIN VE ABD. TÜRKIYEYE YARDIMI,VEYA IYI ILIŞKILER IÇINDE OLMASI DIGER ÜÇLÜNÜN, DAHA AZ YARDIM ALMASI ANLAMINA GELIYOR BUDA BU ÜÇLÜNÜN HOŞUNA gitmiyor
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yok ki zaten iyi. İhracat rekorları bile kırdık!
    Cevapla
  • Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Selahattin eyyubi nin torunları size haddinizi bildirmese kim se bildirmez
    Cevapla
  • anadolu ligi 5 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür.
    Cevapla
  • 06 çevik 5 yıl önce Şikayet Et
    İtinen köpek nen Türkiyenin işi olmaz.Siz isteseniz bile..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti